Een vloerkleed kan een belangrijk onderdeel zijn van de kinderkamer. Het biedt een zachte en warme ondergrond om op te spelen en kan daarnaast ook bijdragen aan de sfeer en uitstraling van de kamer. Maar hoe kies je een vloerkleed dat past bij de rest van de kamer en hoe match je de kleuren? In deze blog geven we je handige tips en tricks.

De juiste maat voor het vloerkleed in de kinderkamer

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat vloerkleed te kiezen. De maat van het vloerkleed moet passen bij de grootte van de kamer. Een te klein vloerkleed kan de kamer nog kleiner doen lijken en een te groot vloerkleed kan de ruimte overheersen. Het is daarom verstandig om de afmetingen van de kamer op te meten en te bepalen welke maat vloerkleed hier het beste bij past.

Kies de juiste kleur

Vervolgens is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. De kleur van het vloerkleed voor de kinderkamer moet passen bij de rest van de kamer, maar ook bij het karakter van je kind. Als je kind bijvoorbeeld van rustige kleuren houdt, kun je kiezen voor een neutraal vloerkleed in bijvoorbeeld beige of grijs. Als je kind juist van felle kleuren houdt, kun je kiezen voor een vloerkleed met bijvoorbeeld rood, blauw of geel.

Match met de meubels van de kinderkamer

Een handige manier om het vloerkleed te matchen met de rest van de kamer is door te kijken naar de kleuren van de meubels. Als de meubels bijvoorbeeld een witte of grijze kleur hebben, kun je kiezen voor een vloerkleed in dezelfde kleur. Dit zorgt voor een rustige en harmonieuze uitstraling. Als de meubels juist felle kleuren hebben, kun je kiezen voor een vloerkleed in een bijpassende kleur. Dit zorgt voor een speels en kleurrijk geheel.

Match het vloerkleed in de kinderkamer met de muur

Een andere manier om het vloerkleed voor de kinderkamer te matchen met de rest van de kamer is door te kijken naar de kleur van de muur. Als de muur bijvoorbeeld een lichte kleur heeft, kun je kiezen voor een vloerkleed in dezelfde tint. Dit zorgt voor een rustige en evenwichtige uitstraling. Als de muur juist een felle kleur heeft, kun je kiezen voor een vloerkleed in een neutrale kleur. Dit zorgt voor een mooi contrast en brengt balans in de ruimte.

Kies een thema voor de kinderkamer

Als je het lastig vindt om een vloerkleed te kiezen dat past bij de rest van de kamer, kun je er ook voor kiezen om een thema te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld een dieren- of bloementhema zijn. Kies vervolgens accessoires en meubels die passen bij het thema, zoals een dekbedovertrek met dezelfde print, een muurdecoratie of een bijpassende opbergmand. Door een thema te kiezen, creƫer je een samenhangend geheel en hoef je minder na te denken over de kleuren die je gebruikt.

Het juiste materiaal voor het vloerkleed in de kinderkamer

Naast de kleur en het formaat van het vloerkleed, is het materiaal ook een belangrijke factor. Voor een kinderkamer is het bijvoorbeeld fijn als het vloerkleed voor de kinderkamer zacht en comfortabel aanvoelt, omdat kinderen hier vaak op spelen en zitten. Een vloerkleed van wol of katoen is dan een goede keuze. Daarnaast zijn deze materialen ook goed te onderhouden en eenvoudig schoon te maken.

Een vloerkleed met patronen

Een vloerkleed met een patroon kan een mooie toevoeging zijn aan de kinderkamer. Een vloerkleed met een geometrisch patroon of een strepenpatroon kan bijvoorbeeld een modern en eigentijds karakter geven aan de kamer. Daarnaast kan een vloerkleed met een dierenpatroon of bloemenpatroon zorgen voor een speelse en vrolijke uitstraling. Een vloerkleed met patronen kan echter ook snel druk overkomen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een patroon dat past bij de grootte van de kamer. In een kleine kamer kan een druk patroon snel overheersen, terwijl in een grote kamer een patroon juist voor meer sfeer kan zorgen.

Een vloerkleed voor de kinderkamer kopen

Een vloerkleed kan een belangrijke toevoeging zijn aan de kinderkamer. Door de juiste maat, kleur en materiaal te kiezen, kan een vloerkleed bijdragen aan de sfeer en uitstraling van de kamer. Door te kijken naar de kleuren van de meubels en de muur, of door te kiezen voor een thema, kun je het vloerkleed matchen met de rest van de kamer. Daarnaast kan een vloerkleed met patronen zorgen voor een speelse en vrolijke uitstraling, maar is het belangrijk om te kiezen voor een patroon dat past bij de grootte van de kamer.