De eettafel, het middelpunt van je huis?

De eettafel is vaak het middelpunt van ieder huishouden. Hier vinden een aantal van de leukste en meest memorabele momenten van ieder huishouden plaats. Naast iedere avond gezellig samen aan tafel eten wordt hier ook geknutseld, huiswerk gemaakt en nog veel meer. Dit zijn meer dan genoeg redenen om extra tijd te besteden aan het kiezen van een goede tafel en hier gaan wij jou bij helpen. Bij Wonderewoonwereld heb jij een ruime keuze verschillende eettafels. Ook kun je hier terecht voor maatwerk!

De juiste maat kiezen

De maat is Ć©Ć©n van de belangrijkste punten waar jij op moet letten bij het kopen van een eettafel. Hierbij zal je moeten denken over hoeveel ruimte er is in jouw eetkamer of eethoek en hoeveel mensen er aan de tafel gaan zitten. Voor de juiste lengte zal je rekening moeten houden met minimaal 1 meter loopruimte rondom de tafel en een maximum van ca. 2,5 meter. Te veel loopruimte is vaak niet mooi want dan ziet de ruimte er niet gevuld uit. Per zitplaats zal je minimaal 60 cm moeten rekenen. Met minder zitruimte wordt het al snel te krap. Ook te veel zitruimte kan zorgen voor een te leeg uitziende tafel maar dit is op te lossen door er een extra zitplaats bij te maken (als hier ruimte voor is).

De hoogte van de eettafel

Ook in de hoogte kunnen eettafels verschillen. Als jij alleen maar volwassenen aan tafel hebt is het vaak ook fijn om een hogere eettafel te kopen dan wanneer er veel kinderen aan de tafel zitten. Langere mensen vinden het vaak ook fijn om aan een wat hogere tafel te zitten. Voor mensen met een gemiddelde lengte van 165 cm tot 185 cm is een tafelhoogte van ca. 77 cm aan te raden. Voor kleinere mensen is wat lager, vaak fijn en voor langere mensen is een hogere tafel fijn.

Hoe kies je de juiste tafel?

Natuurlijk kan je ook nog rondspelen met verschillende vormen. Een ronde eettafel geeft natuurlijk een heel andere sfeer dan een vierkante. De combinatie van ronde vormen met een vierkante ruimte werkt vaak erg goed. Ook praktisch gezien kan het voordelen hebben om te kiezen voor een ronde eettafel, vooral in kleinere ruimten. In een modern interieur ziet een vierkante of een rechthoekige eettafel er dan juist weer beter uit dan een ronde tafel. Vooral industriƫle eettafels zijn helemaal hot in 2019!

Kies een design dat past bij jouw interieur

Er zijn tientallen (misschien wel honderden) verschillende design als het gaat om eettafels. Als jij net in een huis gaat wonen kan jij een compleet nieuw interieur kiezen, maar als jij al een tijdje ergens woont en veel meubels hebt kun je beter een design uitkiezen dat bij de rest past. Wat je ook doet, hou in ieder geval rekening met de wensen die jij stelt aan de ruimte. Als de eetkamer of keuken voor jou een centrale plek in huis moet hebben en je daar graag veel tijd doorbrengt, mag de eettafel een prominente plek krijgen. Kies dan voor een uitgesproken en grote eettafel waar je voldoende mensen aan kunt zetten. Is de woonkamer de centrale plek in huis? Kies dan voor een kleinere ronde tafel die minder ruimte in beslag neemt. Een uitschuifbare eettafel is helemaal een mooie tussen oplossing.

Hoogglans of houten eettafel?

Hoogglans eettafels zijn ideaal voor een modern en strak interieur. Vaak zijn deze eettafels te krijgen in het wit. Ze zien er prachtig uit en geven jouw eetkamer of eethoek een echte moderne sfeer.Ā De tafel die ook past bij ieder interieur is die van hout. Hout komt namelijk voor in bijna ieder interieur en met een houten eettafel kan je simpelweg heel veel kanten op. Een complete houten eettafel is mooi maar je kan ook gaan voor hout in combinatie met staal. Dit is een populaire optie voor het industriĆ«le interieur. Ook zijn er veel verschillende kleuren hout waardoor jij het makkelijk kan matchen bij de rest van jouw interieur.

Meer tips of advies nodig bij het kiezen van de juiste eettafel?

Als jij meer hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste eettafel of als je behoefte hebt voor andere interieur tips dan kan je altijd contact opnemen met ons. Ook kan je een kijkje nemen in onze andere blogs. We delen daar een hoop wooninspiratie, trends en DIY’s met jou.