Water is een van de belangrijkste stoffen voor de mens. Zonder water houden we het niet lang vol. We gebruiken water voor allerlei doeleinden, ten eerste om zelf in leven te blijven onszelf schoon te maken maar ook om mee te koken en te wassen. In die laatste gevallen is het prettig om warm water te hebben, maar dat is niet altijd eenvoudig te regelen. Soms moet je heel veel leidingen aan- om omleggen om in een ruimte warm water te krijgen en dat is vaak een dure aangelegenheid. Gelukkig zijn er manieren om te zorgen dat je toch warm water kunt hebben zonder dat je een grootste verbouwing hoeft te in te plannen. Wij leggen je graag uit wat de opties zijn.

Koop een losse boiler

Als je ergens warm water wilt hebben, maar niet de mogelijkheid hebt om nieuwe leidingen aan te leggen, dan is een boiler alles wat je nodig hebt. Een boiler is een uit de kluiten gewassen waterkoker die er altijd voor zorgt dat je een voorraad warm water bij de hand hebt. De boiler kan eenvoudig worden aangebracht omdat hij slechts een koudwaterleiding nodig heeft. Heb je dus een schuurtje waar je graag warm water wilt kunnen tappen, dan is een boiler ideaal. Je hebt boilers in alle soorten en maten en dus is er ook een kleine variant voor in je schuurtje. Je kunt de boiler met het grootste gemak installeren want vaak is het niet meer dan een paar schroeven in de muur, de watertoevoer koppelen en vervolgens de stekker in het stopcontact steken. Draai je de kraan open, dan komt daar een stroom heet water uit.

Heter water in je keuken

In de keuken heb je vaak heet water nodig. Het warme water uit de kraan is dan vaak niet voldoende. Warm kraanwater is namelijk vaak niet heet genoeg om mee te koken, of om er goed mee te kunnen schoonmaken. In dat geval is een keukenboiler een goede oplossing. Deze boiler kan namelijk eenvoudig in het keukenkastje onder de gootsteen geĆÆnstalleerd worden. Je kunt vervolgens zelf instellen hoe heet het water moet zijn en daarna zal de keukenboiler zorgen dat je altijd heet water bij de hand hebt. Zo hoef je dus nooit meer in lauw water af te wassen of lang te wachten voordat het water heet genoeg is om de aardappelen in te koken.

Hulp nodig bij het maken van je keus?

Als je niet helemaal thuis bent in de wereld van de boilers, dan kan het lastig zijn om een keus te maken. Vandaar dat we je aanraden om bijvoorbeeld gebruik te maken van de keuzehulp die je op de site van Boilergigant kunt vinden. Aan de hand van een aantal vragen, weet je in 30 seconden welke boiler je nodig hebt.