Wanneer je met een lekkage in huis te maken hebt, is het zaak deze op een zo kort mogelijke termijn te verhelpen. Een ernstige vochtschade aan de woning kan op deze wijze voorkomen worden. In dit artikel vertelt een loodgieter uit Almere meer over de manier waarop een loodgietersbedrijf ondersteuning kan bieden bij het oplossen van een lekkage. Vaak moeten er verschillende stappen doorlopen worden. Wat zou jij doen, wanneer je een lekkage in huis opmerkt?

Probeer vocht zelf zo goed mogelijk op te vangen

Om een snelle verergering van de ontstane vochtschade aan de woning te kunnen voorkomen, is het aan te bevelen om het vocht initieel zelf zo goed mogelijk op te vangen. Dit doe je bijvoorbeeld door een teil onder een lekkende leiding of een lekkend dak te plaatsen. Daarnaast helpt het om een theedoek stevig om een lekkende leiding of afvoer te binden.

Op zoek naar de bron van een lekkage

Bij een lekkage is het allereerst zaak om de bron hiervan te achterhalen. Een professionele loodgieter beschikt over verschillende hulpmiddelen, waarmee deze een lekdetectie uit kan voeren. Je kunt hierbij denken aan de toepassing van ultrasone trillingen, of bijvoorbeeld aan het gebruik van een thermografische camera.

In sommige gevallen werken loodgieters samen met externe partijen voor de uitvoering van een lekdetectie. Op basis van de uitkomsten van zoā€™n lekdetectie zorgt de loodgieter voor het oplossen van de bron van de lekkage.

Met spoed een loodgieter inschakelen

Voor het verhelpen van lekkages kun je de spoeddienst van een loodgietersbedrijf in de regio benaderen. Zoā€™n spoeddienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor ondersteuning bij lekkages. Het verkleint de kans op een ernstige waterschade aan de woning aanzienlijk, wanneer je niet wacht tot een volgende werkdag.