Een neonbord is de perfecte manier om wat persoonlijkheid aan je huis toe te voegen. Maar met zoveel verschillende opties op de markt kan het moeilijk zijn om te weten hoe je de juiste kiest. Hier zijn een paar tips om je te helpen het perfecte neonbord voor jouw ruimte uit te zoeken.

 

Kies eerst je locatie

Voordat je gaat winkelen voor neon licht is het belangrijk om na te denken over waar je het wilt plaatsen. Wil je het in je woonkamer? Je slaapkamer? De keuken? Als je eenmaal een algemeen idee hebt van waar je het bord wilt hebben, kun je je opties gaan beperken. Als je nog niet zeker weet waar je het wilt hebben, is dat ook goed. Je kunt het altijd verplaatsen tot je de perfecte plek hebt gevonden.

 

Bedenk wat je wilt dat er staat

Neonborden zijn er in allerlei soorten en maten, maar ook met verschillende boodschappen. Sommige zijn grappig bedoeld, terwijl andere serieuzer zijn. Er zijn ook borden die romantisch bedoeld zijn, of die gewoon “Welkom” zeggen Neem de tijd om na te denken over wat voor boodschap je met je bord wilt overbrengen voordat je een definitieve beslissing neemt.

 

Kies een kleurenschema

Neonborden zijn er in allerlei kleuren, dus het is belangrijk om een kleurenschema te kiezen dat past bij je algemene esthetiek. Als je huis meer aan de industriële kant is, overweeg dan een bord met blacklight. Geef je de voorkeur aan een vrolijkere uitstraling, ga dan voor iets feller zoals roze of blauw. Je kunt zelfs een meerkleurig bord aanschaffen als je niet kunt beslissen over één kleur.

Er is geen twijfel over mogelijk – lichtgevende borden hebben een moment. En als je er een aan je eigen huis wilt toevoegen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Bedenk eerst waar je het wilt plaatsen en welke boodschap je ermee wilt overbrengen. Kies vervolgens een kleurenschema dat past bij je bestaande esthetiek. Met deze tips in gedachten wordt het vinden van het perfecte neonbord voor jouw ruimte een fluitje van een cent!