Dat het klimaat verandert, is voor bijna iedereen overduidelijk. Al meerdere jaren op rij hebben we te maken gekregen met extreme weersomstandigheden. De aarde warmt op en dat heeft grote gevolgen. Die merken we niet alleen met zijn allen op de lange termijn, maar op de korte termijn zullen de gevolgen je ook zeker niet ontgaan. Deze zomer was het weer raak: er is weer een nieuw hitterecord gebroken. Het is niet onwaarschijnlijk dat dit record binnen afzienbare tijd weer opnieuw gebroken wordt. De grote vraag is; hoe zorg je dat jij het hoofd koel houdt? Het antwoord op die vraag zullen wij in deze tekst voor je uiteenzetten.

Zo haal je verkoeling in huis

Aangezien het steeds vaker en steeds langer heel warm wordt in Nederland, is dit het moment om een airco te kopen. Met een dergelijke installatie in je woning of op kantoor, weet je zeker dat je altijd in een aangename temperatuur kunt wonen en / of werken. Er zijn meerdere soorten aircoā€™s maar de airco split unit is doorgaans de meestgekozene. Het idee van deze installatie is dat je het koelende deel inpandig aanbrengt en de motor aan de buitenkant van je pand monteert. Hierdoor wordt de warme lucht afgevoerd en ook wordt het vocht dat hierbij vrijkomt, gelijk buiten de muren van je huis uitgestoten. Er zijn aircoā€™s voor alle soorten ruimtes, dus informeer altijd even bij jouw leverancier wat de beste optie voor jou is.

Welke airco is een aanrader?

Als je voor een goede airco wilt gaan, is de Mitsubishi 5 kw een goede keus. Deze airco is geschikt voor een ruimte tot maar liefst 160 vierkante meter. Mocht je een kleinere ruimte hebben, dan kun je ook altijd gaan voor een van de andere aircoā€™s uit deze serie, maar met een lager vermogen. Een interessant aspect van deze airco is dat je een Wi-Fi module kunt koppelen aan het apparaat. Daarmee kun je je koeling op afstand instellen en aanzetten. Rond je je zware dag op kantoor af, dan kun je vlak voor het weggaan de airco bij je thuis aanzetten zodat het daar heerlijk koel is wanneer je de voordeur binnenloopt.

Maak je geen zorgen over de installatie

Een airco installeren is een vakkundige taak. Vandaar dat je dit beter kunt overlaten aan de expert. Een goede leverancier beschikt over monteurs die STEK-gecertificeerd zijn. Wie dit certificaat heeft behaald, mag zich een specialist op het gebied van koudetechniek waarbij voldoende aandacht geschonken wordt aan duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid. Informeer daarom vandaag nog even bij je leverancier wat voor jou het beste is en vraag een offerte aan. Zo weet je snel waar je op kunt rekenen en kun je ook snel spijkers met koppen slaan.