Nu veel mensen de smaak van het thuiswerken te pakken hebben, is het de hoogste tijd om even na te gaan hoe dit in de meest comfortabele omstandigheden kan. Je werkt dan wel van thuis uit, maar het werk moet natuurlijk wel nog steeds goed kunnen gedaan worden. Een hoekje in de woonkamer of keuken is vaak geen optie, maar wat is dit dan wel?

Zoek een rustige plaats

Om productief te kunnen werken, heb je nood aan een rustige plaats waar je je voluit kunt concentreren. Om die reden zijn de woonkamer of de keuken niet meteen geschikt. Beter ga je op zoek naar een kamer die je helemaal voor jezelf hebt en waar je niet gestoord wordt tijdens het werk. Je zolder verbouwen en als thuiskantoor inrichten, is een goed alternatief. Hier ben je ver weg van alle lawaai en wordt je niet steeds afgeleid door wat er in je huis gebeurt. Binnen het concept van duurzaam wonen is het een goed idee om enkele maatregelen die je zolder als thuiskantoor inrichten niet tot een enorme kostenpost maken. Voorzie energiezuinige verlichting, ga voluit voor isolatie en ga zuinig om met verwarming. Inzetten op duurzaam wonen wordt nog zoveel belangrijker als je er ook steeds vaker je werktijd doorbrengt.

Richt je werkplaats zo comfortabel mogelijk in

Nu je je plekje gevonden hebt, kun je dit naar eigen wens en smaak inrichten. Let er hierbij wel op dat je aan je eigen comfort denkt. Een ergonomische bureaustoel en een aangepast bureau zijn het absolute minimum waar je zal moeten in investeren. Je wil immers niet dat je, door in minder optimale omstandigheden te werken, last begint te krijgen van je rug en nek. Het spreekt voor zich dat ook een leuk hoekje en een mooie plant een mooie invulling van je thuiskantoor kunnen vormen. Overleg ook even met je werkgever, het zou zomaar kunnen dat er een zekere vorm van tegemoetkoming voorzien is voor mensen die een thuiskantoor inrichten.