Een trampoline is ontzettend leuk voor kinderen. Hoewel een trampoline het beste is voor kinderen, kunne volwassenen er ook ontzettend veel plezier van hebben. Deze vermaak wordt het beste vervuld wanneer de trampoline in de beste staat wordt gehouden. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om je trampoline zo lang mogelijk te gebruiken.

Een daarvan is door de trampoline regelmatig schoon te maken. In een paar eenvoudige stappen kom jij te weten hoe je een trampoline schoon maakt.

In deze blog wordt er dan ook uitgelegd hoe je het beste een trampoline kunt schoonmaken, zodat je er zo lang mogelijk van kan genieten.

Schoonmaken

Verwijder allereerst het trampoline net, als deze erop zit. Het is noodzakelijk om het net rondom de trampoline mat te verwijderen. Zo kun je de mat effectief reinigen. Als je van plan bent om het net schoon te maken, moet je het eerst verwijderen voordat je het net schoon maakt. Als je trampoline geen veiligheidsnet heeft dan kan je doorgaan met de mat grondig vegen.

Dit is dan ook de volgende stap wanneer je trampoline wel een veiligheidsnet heeft. Het is gebleken dat de beste methode om een trampoline mat schoon te maken, is om in het midden te beginnen. Veeg de mat netjes naar de randen en veeg daarna het vuil weg.

Als het vuil is weggehaald dan kan je beginnen met het schoonmaken van de mat. Voordat je je zeepoplossing gebruikt, is het raadzaam om de mat schoon te maken met schoon water. Veeg eerst de mat af met schoon water, zodat de mat goed wordt gereinigd. Vervolgens kan je meer water toevoegen om de mat te weken.

Als de mat eenmaal goed doorweekt is, kan je beginnen met het sop toevoegen. Het is belangrijk dat het sop mild is. Gebruik absoluut geen bleekmiddel of een ander geconcentreerd schoonmaakmiddel. Voor een beter resultaat moet het zeepwater een beetje warm zijn.

Daarna kan je de mat zachtjes gaan schrobben. Stevig genoeg schrobben om de vuil eruit te krijgen, maar niet te stevig. Anders ruĆÆneer je de stof.

De overgebleven oplossing kan de stof aantasten als het te lang blijft staan. Daarom is het belangrijk dat je bij de volgende stap de mat meerdere keren uitspoelt.

Na het spoelen is het tijd om de met met een schone droge handdoek schoon te maken. Doe dit grondig op elk deel van de mat. Laat de mat daarna goed drogen in de zon of gebruik een droger wanneer er geen zon is. De laatste stap is voornamelijk belangrijk voor het onderhoud van de mat.

Met deze stappen heb je de trampoline goed schoon gemaakt en kan je er lang van genieten.