Heb je een ruime achtertuin en ben je aan het denken aan een verbouwing? Misschien is een mooie veranda voor jou wel perfect. Met een veranda creĆ«er je een knus plekje waarin je lekker kan genieten van je tuin. Als je je veranda doordacht inricht dan kan een veranda echt iets toevoegen aan de beleving van de woning. Stel dat je een veranda als onderdeel van je tuin wel ziet zitten, waar moet je dan beginnen? Daar gaan we in de rest van het artikel verder op in…

 

Locatie

Belangrijk bij de keuze voor een veranda is in eerste instantie de locatie en de praktische haalbaarheid hiervan. Heel mooi zo’n plek om te relaxen maar heb je met deze veranda ook nog genoeg opbergruimte en genoeg doorloop naar de rest van je tuin? Denk in eerste instantie goed na of je echt ruimte hebt voor een veranda of dat je je schaarse ruimte beter voor iets anders kunt gebruiken.

 

Maak het gezellig!

Als onderdeel van de tuin moet jouw veranda gezelligheid en comfort uitstralen. In eerste instantie zorg je dus voor een fijne loungeset, een paar comfortabele stoelen of een hangmat. Zorg dat je er heerlijk kan vertoeven.

Om het aan te kleden kan je kiezen voor een aantal bijpassende kleuren die ervoor zorgen dat de plek warmte uitstraalt. Groen mag hierbij natuurlijk ook niet ontbreken. Zoek inspiratie voor een paar leuke plantenbakken of een paar leuke vazen met planten. Afhankelijk van jouw smaak natuurlijk. Kortom: zorg dat je je veranda zo inricht dat het echt iets toevoegt aan de beleving van de woning.

 

Verschillende seizoenen

Bij de inrichting van een veranda denk je misschien als eerste aan een mooie plaats met overkapping als onderdeel van de tuin om de zomermaanden heerlijk door te komen. Maar ook in de herfst en de winter kan een veranda heerlijk zijn. Indien je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt natuurlijk. Een cozy plekje in de winter is natuurlijk voorzien van een aantal vloerkleden en plaids waar je lekker onder kan relaxen. En om het in de winter lekker warm te maken mag een heater ook niet ontbreken. Zo kan je gedurende alle seizoenen genieten van jou eyecatcher in je tuin!