Een bio ethanol brander is een moderne, milieuvriendelijke verwarmingstechnologie die gebruik maakt van biobrandstof. Het werkingsprincipe is relatief simpel: de brandstof wordt aan ƩƩn kant van de brander toegevoegd en vervolgens door middel van een lont of gloeispiraal ontstoken. De brandende biobrandstof verwarmt de omgeving door middel van infrarood straling. Er zijn verschillende soorten bioethanolbranders op de markt, variƫrend in grootte en stijl. Sommige modellen hebben bovendien extra functies zoals thermostaatregeling, timerinstelling en automatische uitschakeling na bepaalde tijd. Bioethanolbranders zijn veilig te gebruiken omdat ze geen rook of schadelijke stoffen produceren. Ze zijn ook energiezuinig omdat ze rechtstreeks warmte afgeven aan hun omgeving in plaats van warmte te genereren met behulp van elektriciteit.

Hoe werkt een bio ethanol brander?

Een bio ethanol brander is een brandstofbrander die gebruik maakt van bio-ethanol als brandstof. Bio-ethanol is een biobrandstof die wordt gemaakt van plantaardige materialen zoals suikerbieten, tarwe, mais en andere landbouwproducten. Deze brandstof wordt vervolgens verdund met water om de juiste samenstelling te krijgen voor het gebruik in een bio ethanol brander. Om de brander aan te steken, moet je eerst wat bio-ethanol in de tank doen en dan het vuur aanmaken met behulp van een lucifer of aanmaakblokje. Nadat het vuur is ontstoken, zal de brander blijven branden totdat alle brandstof op is. Het voordeel van dit type brander is dat er geen rook of schadelijke stoffen wordt uitgestoten tijdens het verbrandingsproces.

Hoeveel warmte produceert een bio ethanol brander?

Een bio ethanol brander produceert ongeveer 2 kW aan warmte. Dit is afhankelijk van de grootte en het type brander dat je gebruikt. De meeste bio ethanol branders zijn klein, waardoor ze minder warmte produceren dan andere soorten branders. Het is belangrijk om te weten dat bio ethanol branders geen rook of schadelijke stoffen uitstoten, wat betekent dat ze een veilige optie zijn voor binnengebruik. Bio ethanol branders worden vaak gebruikt als sfeervolle verwarming in huizen en tuinen.

Hoe maak je je woning veilig met een bio ethanol brander?

Bio-ethanolbranders zijn een veilige en milieuvriendelijke manier om je woning te verwarmen. Om ervoor te zorgen dat je bio-ethanolbrander veilig is, moet je de volgende stappen volgen:

1. Zorg ervoor dat de brander op een stabiele ondergrond staat, zoals een tafel of plank. Zorg er ook voor dat de brander niet in direct contact komt met andere materialen die brandbaar zijn.

2. Plaats de brander op minstens 1 meter afstand van elk meubelstuk, gordijnen of andere brandbare materialen.

3. Zorg ervoor dat er geen luchtstromingen in de buurt van de brander zijn die het vuur kunnen aanwakkeren of verspreiden naar andere delen van het huis.

4. Controleer regelmatig of er geen lekkages optreden bij het gebruik van bio-ethanolbranders en vervang eventuele defecte onderdelen zo snel mogelijk om brandgevaar te voorkomen. 

5. Gebruik alleen biobrandstof die speciaal is gemaakt voor bio-ethanolbranders en bewaar het op een veilige plaats waar kinderen niet bij kunnen komen.

Een bio-ethanol brander is een apparaat dat ethanol verbrandt om warmte en licht te produceren. Het apparaat bevat meestal een reservoir met ethanol, een brander die de ethanol verbrandt en een lont of aansteker om het vuur aan te steken.

https://www.bioethanolhaard-shop.nl/bio-ethanol-brander_3224.html