Nieuw interieur inrichten – Hoe doe je dat?

 

GASTBLOG: MARIJE BEEKMAN – BELEEFJOUWSTIJL.NL

Een fijn en mooi interieur is voor iedereen anders. Er zijn veel verschillende stijlen en mogelijkheden, wat maakt dat jij je eigen plek kunt creƫren. Dat is natuurlijk super, maar het kan ook zo moeilijk zijn! Want waar begin je in het oerwoud van stijlen, kleuren, stoffen en ga zo maar door? Keuzes maken is hierbij belangrijk bij je interieur inrichten. Ik hoop je in deze blog op weg te kunnen helpen de eerste stappen te zetten!

Woonwensen vertalen naar jouw eigen stijl?

Omdat veel mensen moeite hebben hun wensen te vertalen naar een concreet interieur, werk ik met veel enthousiasme om deze wensen om te toveren naar een interieur waarin de bewoners zich 100% thuis voelen. Dit is dan ook wat mijn bedrijfsnaam al zegt; beleef jouw stijl!

Wat is jouw woonstijl?

Maar wat is nu jouw stijl? En is er 1 stijl waar je aan vast moet houden? Nee, zeker niet! Wel is het zo dat er een aantal hoofdstijlen zijn waarbij je vaak al wel het gevoel hebt of deze stijl bij je past. Denk hierbij aan de landelijke woonstijl, de industriƫle woonstijl of de moderne woonstijl. Als je eenmaal weet welke van deze hoofdstijlen het dichtst bij jou ligt kun je vanuit hier verder gaan denken en eventueel combinaties gaan maken met andere stijlen.

Moodboard maken voor je eigen interieur

Om jouw stijl in beeld te krijgen te krijgen is het goed te beginnen met een moodboard. De letterlijke vertaling hiervan is een sfeerbord en dit is ook wat je gaat doen, een sfeer uitkiezen waarbij jij je prettig voelt. Je kunt dit digitaal doen, bijvoorbeeld op pinterest. Je kan ook een stapel tijdschriften erbij pakken en gaan knippen en plakken. Erg leuk om te doen en je enthousiasme wordt beetje bij beetje meer! Zoek niet teveel plaatjes. Pak een A3 vel (of plak twee A4tjes tegen elkaar aan) en hou je aan deze ruimte. Belangrijk is dat je niet concreet producten uit zoekt maar op zoek gaat naar een sfeer. Dit kan dus een plaatje zijn van een interieur waarbij je het geheel mooi vindt, dus niet specifiek de meubels. Ook kan het een afbeelding van het strand zijn, een glas wijn, een quote en noem maar op. Alles wat jouw aanspreekt selecteer je.

Bron: nature-element.nl

Alles wit verfen – Een vaak gemaakte stijlfout!

Zo! Nu heb je al best een overzicht van afbeeldingen die bij jouw interieur inrichting / woonstijl passen, als het goed is herken je jezelf hierin.

Klopt dit als je naar je moodboard kijkt?

Nu ga je kijken of je er een kleurenkaart bij kan maken. Een kleurenkaart is een overzicht van diƩ kleuren die eruit springen op je moodboard. Kijk goed naar je moodboard en pak dan de afbeelding die je het meeste aanspreekt. Kijk naar de kleuren die hierin voorkomen. Zoek bij deze kleuren verfstalen en plak ze naast je moodboard.

Je blijft heel dicht bij jezelf door op deze manier kleuren uit te zoeken!

Een vergissing die vaak gemaakt wordt is dat men al snel kiest de basis wit te verven en accessoires er bij te kopen in wat fellere kleuren. Het effect wat je hiermee bereikt is dat de witte muren nog veel witter worden door de felgekleurde accessoires en het eerder koel lijkt dan warm, wat misschien eigenlijk het doel was. Bij kleurgebruik in het interieur adviseer ik vaak voor een groot kleurvak te gaan. Dit is spannend, maar je maakt hierdoor een statement en kan hiermee de ruimte ook visueel bijvoorbeeld kleiner of groter laten lijken. Ook creeer je meer rust in je interieur.

Jouw perfecte interieur is nu heel dichtbij!

Als je op deze manier met een moodboard en een kleurenkaart aan de slag gaat heb je een heel concreet handvat om mee naar een meubel- of verfwinkel te gaan. Vanuit hier wordt het zoeken naar de juiste spullen een stuk leuker en makkelijker, omdat je al een heleboel getrechterd hebt! Mocht je er niet uit komen of vragen hebben, op de website www.beleefjouwstijl.nl vind je meer informatie en de contactgegevens van Marije. Ze helpt je graag!

Marije Beekman – Beleefjouwstijl.nl

Marije is interieurstyliste en gastblogger bij Wonderewoonwereld.nl. Meer informatie over Marije en haar werkzaamheden vind je opĀ beleefjouwstijl.nl

Marije Beekman - Beleefjouwstijl.nl

Marije is interieurstyliste en gastblogger bij Wonderewoonwereld.nl. Meer informatie over Marije en haar werkzaamheden vind je op beleefjouwstijl.nl