Hallo designliefhebbers! In dit blog bespreken we de nieuwste interieurtrends voor 2023. We gaan het vandaag hebben over kleuren, materialen, en natuurlijk trendy banken. Laten we beginnen!

Duurzaamheid is de nieuwe norm

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema in 2023. En verduurzaming van woningen blijft niet alleen beperkt tot het energiezuiniger maken van huizen, door bijvoorbeeld zonnepanelen of het sterker luchtdicht maken van de schil van het pand, maar zien we ook terug in de inrichting van huizen. Steeds meer mensen kiezen voor milieuvriendelijke materialen en producten die langer meegaan. Van gerecyclede materialen tot energiezuinige verlichting, alles draait om het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

De lederen hoekbank

De lederen hoekbank is terug van (nooit) weggeweest! Deze stijlvolle en comfortabele zitoplossing biedt zowel gezelligheid als elegantie. Bovendien zijn lederen hoekbanken duurzaam en makkelijk schoon te houden. De mogelijkheden die een hoekbank biedt, zijn eindeloos. Kruip lekker tegen elkaar aan of leg je benen languit op de chaise longue.

Een Nederlandse aanbieder van kwalitatieve lederen hoekbanken, is Miltonhouse uit Beusichem. Bij de banken uit hun collectie, wordt tijdloos design gecombineerd met ultiem comfort.

Natuurlijke materialen en aardetinten

Naast duurzaamheid zien we ook een groeiende interesse in natuurlijke materialen en aardetinten. Denk hierbij aan houten meubels, rotan accessoires, en kleuren zoals terracotta, beige en groen. Deze trend zorgt voor een warme en rustgevende sfeer in huis.

Planten, planten en nog eens planten!

In 2023 zijn planten nog steeds een succesformule om je huis mee in te richten. Ze zorgen niet alleen voor een natuurlijke en frisse uitstraling, maar zuiveren ook de lucht en verhogen je humeur. Met grote planten zoals de Monstera of een prachtige varen, maak je een echt statement. Of kies voor een verzameling kleine plantjes, en plaats deze op een mooie plank.

Multifunctionele meubels

In een tijd waarin woningen steeds kleiner worden, is het belangrijk om slim met de ruimte om te gaan. Multifunctionele meubels zijn hiervoor dƩ oplossing. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en ziet je interieur er altijd opgeruimd uit! Voorbeelden zijn een bed met opbergruimte eronder of een uitschuifbare eettafel.

Retro vibes

We sluiten af met een vleugje nostalgie: de retro trend! In 2023 gaan we terug in de tijd met meubels en accessoires geĆÆnspireerd op de jaren ’60, ’70 en ’80. Kies voor opvallende kleuren, geometrische patronen en vintage materialen zoals fluweel. Deze trend is het perfecte excuus om die oude platenspeler van zolder te halen en je favoriete vinylplaten af te stoffen.

Kortom, de interieurtrends voor 2023 draaien om duurzaamheid, natuurlijke materialen en multifunctionele meubels. Daarnaast maken de lederen hoekbank en retro vibes hun comeback, en blijven planten een belangrijk element in onze woonkamers. Ga aan de slag met deze trends en maak van jouw huis een stijlvolle, gezellige en verantwoorde plek. Veel plezier!