Het begint allemaal bij de woonkamer

 

Je favoriete decoratie om de perfecte woonbeleving voor kerst te creëren, kan erg fijn en tegelijkertijd overweldigend zijn. De ene na de andere kerstbal en elke doos met decoratie roept de vraag op… Waar moet je beginnen? Het antwoord is simpel: de beste woontrends beginnen in de woonkamer.

 

De woonkamer is namelijk de populairste plek in huis om de kerstboom te plaatsen. Met de fonkelende kerstlichtjes, de topper, het klatergoud, de uitgebreide collectie kerstversieringen staat de kerstboom centraal voor een feestelijke woonbeleving. Om nog maar te zwijgen over alle zorgvuldig ingepakte cadeautjes onder de boom! Maar uiteraard is er nog meer nodig dan enkel de kerstboom. Als je een schoorsteenmantel hebt, kun je deze ook versieren met magische kerstversiering. Denk maar aan de typische kousen, de prachtige slingers, een knapperend haardvuur,… Zo is de ingang van de kerstman meteen versierd! Ook feestelijke accessoires zoals dekentjes, kussens en andere kerstattributen dragen bij aan de algemene woonbeleving. Daarnaast zijn vintage kerstdecoraties tegenwoordig ook deel van de populaire woontrends.

 

Leuke tips om je woonkamer klaar te stomen voor Kerstmis

 

Als je niet goed weet hoe je eraan moet beginnen, geven we je hieronder graag wat ideetjes mee om de woonkamer te laten stralen voor Kerstmis!

 

Een traditionele manier om Kerstmis te vieren is met de kleuren groen, rood en wit. Daarnaast kan je er ook wat zilveren decoraties in mengen om een vleugje glamour toe te voegen aan de ruimte.

 

Als je een kroonluchter hebt in je woonkamer, kun je ook deze versieren! Wikkel wat groenblijvend groen rond je kroonluchter en versier de bank met kerstkussens. Dit geeft net dat tikkeltje extra aan je woonkamer!

 

Als je een kroonluchter hebt in je woonkamer, kun je ook deze versieren! Wikkel wat groenblijvend groen rond je kroonluchter en versier de bank met kerstkussens. Dit geeft net dat tikkeltje extra aan je woonkamer!

 

Niets schreeuwt Kerstmis zoals glinsterend zilver en glanzend goud. Deze passen daarbovenop ook allebei prachtig bij een neutraal kleurenschema. Ook een matte boom past hier mooi bij, om nog maar te zwijgen van warme en gezellige verlichting.

 

Ten slotte zijn er zoveel manieren om samenhang te creëren in een ruimte, maar de belangrijkste drie zijn textuur, kleur en vorm. Sterren zijn bijvoorbeeld een typische favoriete en feestelijke vorm. Je kan deze vorm herhalen over verschillende elementen van je inrichting. Je kan ze namelijk verwerken in de topper, verpakkingen, ornamenten en wandkleden, bijvoorbeeld.