Wil je de keuken verbouwen? Dan is het handig om te weten wat de nieuwste keukentrends zijn. Een keuken waarin gemak en functionaliteit voorop staat, dat is een belangrijke trend. Denk dan aan slimme apparatuur, die je via de app op je smartphone kunt bedienen. Daarnaast zijn keukens minimalistisch en stralen ze rust uit.

 

De keuken verbouwen

Bij een verbouwing komt nogal wat kijken. Zo kun je de verbouwing uit handen geven, of zelf je keuken verbouwen. Wil je zelf je keuken verbouwen? Dan bespaar je enorm op de kosten. Op deze manier is het zelfs mogelijk om met een klein budget je wensen te realiseren.

 

Slimme apparatuur in de keuken

Een functionele keuken met slimme apparatuur wordt steeds belangrijker. Het heeft zo zijn voordelen als je apparaten kunt bedienen met een app op je smartphone. Op je werk alvast de oven aanzetten, zodat je aan tafel kunt bij thuiskomst. Wie wil dat nou niet? En niet alleen de apparatuur is via de app bedienbaar, er is ook slimme verlichting. Slimme verlichting verborgen in nissen en kasten, of direct zichtbaar. Warm en sfeervol, met een strakke uitstraling.

 

Een rustige uitstraling

Bij de nieuwste keukentrends is de keuken minimalistisch met een rustige uitstraling. De hoogglans keukenkastjes hebben plaats gemaakt voor matte keukenfrontjes. Tijdloos en rustig. Matte frontjes zijn onderhoudsvriendelijk. Je ziet er minder snel vlekken en vingerafdrukken op. Greeploze deurtjes dragen ook bij aan die rustige uitstraling.

 

Natuurlijke materialen

Hout is nog steeds een veel gezien materiaal. Donkerbruin hout, met nerven of geribbeld geeft de keuken een chique uitstraling. Eenheid creƫer je door deze trend door te voeren in de woonkamer. Met meubels in dezelfde donkere houtkleur maak je er ƩƩn geheel van. Een ander natuurlijk materiaal is marmer. Dit wordt gebruikt als keukenblad en voor de achterwand. Het is een kwalitatief hoogwaardig materiaal, stevig en duurzaam.

 

De nieuwste trendkleuren

De moderne keuken is licht. Warm beige, aardetinten, lichtgrijs, pastelkleuren en groen als meest opvallende kleur. Deze lichte tinten zijn makkelijk te combineren en hebben een rustige uitstraling. Donkere keukens zijn er ook nog. Je combineert deze met lichtgekleurde keukenkastjes en houten keukenfrontjes.