Verlichting is een belangrijk onderdeel van je interieur. Je huis een extra sfeervol tintje geven en tegelijkertijd duurzaam bezig zijn? Ga dan voor een led strip. Dat is een plastic strip met daarin allemaal kleine ledlampjes. Benieuwd hoe jij zo’n strip op een creatieve manier kan inpassen in je inrichting, zonder dat je huis een kermis wordt? Wij zetten een aantal gave ideeën voor jou op een rijtje!

De keuken

Centrale verlichting is het allerbelangrijkst in de keuken, zodat jij in alle rust je kookkunsten kunt uitvoeren. Maar stel: je hebt je vrienden uitgenodigd voor een etentje bij jou thuis. Dan wil je natuurlijk het liefst een sfeervolle setting creëren. En daar helpt die felle keukenlamp niet bij. Met een led strip creëer je op een subtiele manier een warme ambiance. Bevestig de strips onder of boven het keukenblok en you’re ready to go! 

Bovendien is het ook nog eens handig voor als je ‘s nachts een bezoekje aan de keuken brengt om iets te drinken te pakken. Zet de led verlichting aan in plaats van die grote felle lamp en je ogen zullen je dankbaar zijn.

Led verlichting in de woonkamer

In de keuken zijn de led strips makkelijk weg te werken onder of boven de keukenkastjes. Maar ook in de woonkamer hoeven de strips niet op te vallen. Rondom het tv-meubel of in het plafond, er zijn verschillende mooie plekjes om de sfeerverlichting in te passen in het hart van je huis. Zo oogt de ruimte meteen een stuk gezelliger!

Led verlichting is misschien wel duurder in de aanschaf, maar deze lampen gaan wel tot tien jaar mee. En dat betekent dat je ze tot 50 (!) keer minder vaak hoeft te vervangen dan een spaarlamp. Ook kost deze verlichting 90% minder energie en stoot het minder CO2 uit dan bijvoorbeeld een standaard gloeilamp. Win-win!

led-verlichting-woonkamer

Bron: trend.trends8.com

Led strips in het toilet

We brengen een tot drie jaar van ons leven door op de wc. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je toilet er leuk uitziet, toch? Niemand wil ‘s nachts geconfronteerd worden met een centrale plafondlamp die je ogen doet samenknijpen. Indirecte led verlichting is niet alleen plezieriger voor je ogen, het zorgt ook nog eens voor een stijlvolle uitstraling.  

Daarbij valt deze verlichting helemaal weg in de achtergrond. Plaats je de verlichting bijvoorbeeld rondom de spiegel of die leuke muurplank met kaarsjes en plantjes erop, accentueert het ook nog eens andere elementen van de ruimte. We love it!

De slaapkamer 

Om te voorkomen dat je huis een kermis wordt, kun je in de meeste ruimtes gebruik maken van een subtiele, warme tint. Maar in de slaapkamer kun je juist wat meer experimenteren met kleur. Een rgb led strip is de ultieme sfeerverlichting. Deze strip bevat de kleuren rood, groen en blauw, en de mengkleuren hiervan. Oftewel: een passende kleur voor elke gelegenheid met deze kleurrijke led verlichting. 

De slaapkamer wordt vaak geassocieerd met romantiek. Welke kleuren hier voor jou bij passen kun je het beste zelf invullen. De ledstrip is hierbij perfect voor romantische momenten of wanneer je simpelweg meer sfeer wilt creëren.

led-verlichting-slaapkamer

Bron: goodsgn.com

Ben jij net zo enthousiast geworden over het gebruik van led lichten in je interieur als wij? Laat dan hieronder weten in welke ruimte jij voor led strips zou kiezen bij jou thuis!