Waar we een barbecue eerst alleen associeerde met warme zomeravonden met vrienden en familie, is ook de winterbarbecue tegenwoordig een heuse trend geworden. Zet een hittebestendige partytent in de achtertuin, warmtelampen en glühwein erbij en je kunt de gas bbq aanzetten! Wij laten zien hoe je jouw tuin binnen no time om kunt toveren in een winterwonderland.

Hoewel het bij een winterbarbecue grotendeels om het eten en de gezelligheid gaat, is een sfeervolle aankleding van de plek waarop het feestje gehouden wordt niet onbelangrijk. Zoals eerder al genoemd zijn warmte elementen een must. Het is dan wel een winterbarbecue, je wilt natuurlijk niet dat je gasten continue aan het klappertanden zijn. Een vuurkorf gaat niet alleen de kou tegen, het knisperende vuur zorgt ook nog eens voor een sfeervolle setting. Wij zien onszelf al helemaal zitten met een kop warme chocomelk of glühwein. Nog een pluspunt: als toetje kun je marshmallows roosteren. Heerlijk!

Sfeerverlichting op je winterbarbecue 

Voor verdere decoratie kun je het beste de doos met kerstverlichting van zolder halen. In de winter is het sneller donker, dus op een winterbarbecue is (sfeervolle) verlichting een must. Versier de bomen in je achtertuin met lichtsnoeren en hang lantaarns of lampionnen op, want feestelijke lichtjes zijn de echte sfeermakers! Steek tuinfakkels aan en plaats die langs de looppaden in je tuin om die extra te verlichten. Daarnaast bestaat er enorm veel toffe LED-tuindecoratie. Denk bijvoorbeeld aan een constructie in de vorm van een eland of een sneeuwvlok. Zo geef je jouw tuin in een mum van tijd een complete metamorfose en wordt het een prachtig geheel. 

kerstverlichting

Bron: bonprix.nl 

De finishing touch

Ga voor de finishing touch op zoek naar leuke winter-themed kussens met bijvoorbeeld sneeuwvlokjes erop. Zet daarnaast ook een rieten mand neer met een aantal plaids erin, zorg er voor dat er genoeg dekentjes zijn voor als het mensen een tikkeltje te koud wordt. Zo blijft de barbecue comfortabel voor je gasten en kun je toch lekker buiten zitten tot in de late uurtjes. 

Maar bij een winterbarbecue begint en eindigt alles met je eigen aankleding. Met de barbecue, vuurkorven en warmtelampen in hun achterhoofd kunnen mensen nog wel eens onderschatten hoe koud het daadwerkelijk is. Zorg daarom voor schoenen met een zachte teddy-voering, warme sokken, sjaals, mutsen, een goede winterjas en handschoenen. Je kunt het goed gebruiken als de temperatuur ‘s avonds (nog meer) daalt. 

sfeerverlichting-achtertuin-ideeen

Bron: jihanshanum.com

Tip: zorg voor een plan b. Het weer in Nederland is, zoals we inmiddels allemaal weten, nogal onvoorspelbaar. Heb je geen overdekte veranda waar het feest plaatsvindt? Zorg dan voor een stevige, hittebestendige partytent. Op die manier laat je niets aan het lot over.

Vergeet last but not least niet om naast de tuin ook de tafel mooi aan te kleden. Versier de tafel met een snoer kerstlampjes en waxinelichtjes en dan ben je al een heel eind!

Wij hebben al helemaal zin om te gaan barbecueën, jullie ook? Heb jij al eens een winterbarbecue georganiseerd? Wat vond jij het belangrijkste element? Laat het ons weten in de comments.