Ik scrol op Instagram net zolang tot mijn duim pijn doet en ik blader in woontijdschriften net zolang tot mijn ogen prikken. In de buurt heeft geen huis dat te koop staat nog geheimen voor mij dankzij funda. Binnenkijken bij anderen is van mij – en vele andere Nederlanders – eenĀ guilty pleasure. Zo doen we inspiratie op en ontwikkelen we onze eigen smaak. Het allerleukste vind ik eigenlijk om de verhalen achter interieurs te lezen. Dat is nou precies wat jullie kunnen verwachten van deze rubriek. Elke maand lees je in deze blog over een schat van Marktplaats, een vondst bij de kringloop of een toffe souvenir uit een vakantieland. In het eerste deel trappen we af met een stijlvolle Marktplaats schat: de salontafel van Tinkla!

Bron: Tinkla Baars

Wie is de schatgraver?

Het is de hoogste tijd om kennis te maken met de schatgraver van vandaag: Tinkla. Deze dame is 25 jaar en woont samen met haar vriend. Ze hebben twee katten: Willem en Rens. Anderhalf jaar geleden zijn zij in een ruim appartement in Wageningen komen wonen. In het dagelijks leven is Tinkla werkzaam als dierenartsassistente. Ze is gek op hardlopen, reizen, fotograferen en – hoe kan het ook anders – interieur! Sinds een jaartje is deze kattenvriendin actief op Instagram en post zij met veel plezier foto’s van haar huisje. Je kunt haar hier vinden.

Bron: Tinkla Baars

De keuze voor een ronde salontafel

Een salontafel hadden Tinkla en haar vriend al. In de woonkamer stond namelijk een glazen designtafel van haar overleden oma te pronken, maar uiteindelijk vond Tinkla de tafel toch te groot. Het doorhakken van de knoop om de geƫrfde tafel weg te doen, duurde wel driekwart jaar! Vanwege de emotionele waarde is de glazen salontafel wel bewaard om misschien in een volgend huis neer te kunnen zetten. Als vervanging voor de designtafel, was de hardloopster bewust opzoek naar een witte, ronde salontafel. Een ronde tafel leek Tinkla een goed plan om de vele rechte lijnen in haar huis te doorbreken, zodat het appartement wat ruimtelijker zou ogen. Toen de knoop eenmaal doorgehakt was, had Tinkla binnen enkele weken de schat opgegraven via Marktplaats! Van tevoren was natuurlijk duidelijk waar de tafel zou moeten staan: voor de bank als middelpunt van de woonkamer.

Bron: Tinkla Baars

Dubbelgevouwen in de auto

De ronde salontafel vond Tinkla uiteindelijk in Nijmegen. Toevallig had haar vriend dat weekend een hardloopwedstrijd in Nijmegen, dus dat kwam goed uit! Ze haalde de salontafel op bij een aardige mevrouw die woonde in een tussenwoning. De mevrouw was net gescheiden en daarom deed ze een aantal meubels de deur uit. Klein probleempje: de tafel was iets groter dan Tinkla had gedacht! Dus de banken van de auto werden ingeklapt, de stoelen werden naar voren geschoven en met wat passen en meten, lukte het om de tafel op de kop in de auto te krijgen. Dit alles betekende wel dat de vriend van Tinkla op de terugweg met zijn knieƫn naast zijn oren in de auto zat, maar hij moest er natuurlijk ook wat voor over hebben, haha!

Bron: Tinkla Baars

Alleen maar complimentjes

Tinkla kon de witte, ronde salontafel van Makkii ophalen voor een prikkie: 25 euro! De nieuwprijs van de tafel is namelijk maar liefst 179 euro. Later bleek dat de poten los zaten, waardoor de tafel een beetje wiebelig werd. Gelukkig kon de dierenartsassistente dat zelf oplossen door met de schroevendraaier een paar schroefjes aan te draaien. Toen was de tafel weer als nieuw en ontvangt Tinkla veel complimentjes over de tafel van vrienden en familie! De tafel is niet te groot en doordat hij rond is, geeft het een speels effect aan de woonkamer. Ook matchen de kleuren perfect bij de rest van het interieur. Handig is dat de ronde tafel opstaande randen heeft.

Bron: Tinkla Baars

Duurzaam en hip

Recyclen is namelijk hartstikke duurzaam en ook nog eens helemaal hip. Je kunt wel raden dat deze interieurfreak dus een groot fan van Marktplaats is, omdat je met een klein prijsje niet alleen jezelf blij maakt, maar je maakt ook nog eens ander blij.Ā Wijze les van Tinkla: met of zonder opknappen, meubels een tweede leven geven is altijd een goed idee!

Karin

Karin

23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker |Ā Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Interieur inrichten; Wat zijn de opties?

Interieur inrichten; Wat zijn de opties?

Heb jij net een nieuw huis gekocht? Dan moet je dit huis natuurlijk voorzien van een mooi interieurinrichting. Iedereen heeft andere eisen wanneer het aankomt op het inrichten van een woning. Het is dan ook maar goed dat er heel erg veel verschillende soorten meubels...

Lees meer
Eiken kast kopen

Eiken kast kopen

Een eiken kast kopen, waar let je op? Kasten, vrijwel onmisbaar in ieder interieur. Kasten zijn super praktische meubels maar ook blikvangers van je interieur. In een kast kan je alles netjes opbergen, zodat het altijd opgeruimd is (of in ieder geval lijkt). Een...

Lees meer