Als je op reis gaat naar het buitenland, kun je niet zomaar terug komen zonder souvenirs. Het leuke aan een vakantie souvenir is dat het een tastbare herinnering is. Toch is het een uitdaging om thuis te komen met een originele souvenir. Laat dat maar aan Karin over, want zij kwam thuis na haar vakantie in Scandinaviƫ met deze te gekke Carlsbergkrat.

ā€‹

Bron: Karin Meijer

Laten we Karin beter leren kennen!

Het is de hoogste tijd om Karin aan jullie voor te stellen. Mevrouw Meijer is 55 jaartjes jong en woont samen met haar man Marcel in het centrum van Nijmegen. Op drie minuten lopen vind je SĆøstrene Grene en daar werkt Karin als Visual Merchandiser. Daar heeft ze weliswaar geen opleiding voor gevolgd, maar wel is deze Nijmeegse altijd bezig geweest met styling en ā€˜mooie plaatjesā€™. Dat is bij SĆøstrene Grene opgevallen en zodoende werkt Karin nu als VM-er. Als het nodig is, helpt ze natuurlijk ook bij andere voorkomende werkzaamheden! Het is niet alleen fijn om zo dichtbij je werk te wonen, maar ook de terrasjes, de bioscoop en de winkels zijn zo lekker dichtbij! Vaak lopen Karin en haar man een rondje door de stad en drinken dan een koffie, biertje of wijntje op het terras. Grappig weetje is dat Karin geboren en getogen is in een dorp op de Veluwe, maar in Nijmegen helemaal op haar plek is vanwege de drukte en gezelligheid van de stad! Je kunt haar ook volgen op Instagram.

Bron: Karin Meijer

Taal is zeg maar echt mijn ding

Op vakantie is de VM-er altijd op zoek naar een leuk aandenken. Afgelopen zomer hoopte ze iets te vinden met een Zweedse of Deense tekst. Het was voor Karin het eerste bezoek aan deze landen en ze heeft iets met talenā€¦ Zweeds en Deens waren voor Karin nieuwe talen (op de naam SĆøstrene Grene na natuurlijk haha), dus leek het haar leuk om iets met een tekst te hebben. Tijdens de vakantie heeft Karin twee weken met haar ogen opengesperd rondgelopen en is ze in veel winkels naar binnen geweest om te kijken of er wellicht iets te vinden was. Tijdens een fietstocht door de stad zag Karin de Carlsbergkrat staan en was ze meteen verkocht: oud hout, mooie kleur, tekst erop. De souvenir vond Karin in een klein antiek/brocante winkeltje op de JƦgersborggade in Kopenhagen, waar een oude man hun te woord stond. De krat zat vol oude ā€˜troepā€™, die ergens op de grond belandde toen mevrouw Meijer de krat besloot te kopen. Toen de eenmaal de Carlsbergkrat gescoord had, wist ze dat ze hem voor haar zalmroze muur wilde zetten. In gedachten zag Karin de rode krat met gele opdruk al staan in de buurt van de okergele krat die ze een paar jaar geleden uit ItaliĆ« meenam. De krat staat tevens mooi voor het stopcontact, dus die is nu verstopt! Toch twijfelde Karin nog even over haar aankoop, want ze waren op de fietsā€¦ Gelukkig zei manlief meteen: dan fietsen we toch even terug naar het hotel om hem weg te brengen?!

Bron: Karin Meijer

In gedachten terug naar Denemarken

Gelukkig ging de souvenir ook makkelijk mee naar huis in de auto! In het kratje konden ook gewoon andere kleine souvenirtjes vervoerd worden, zoals knƤckebrod haha! De krat is thuis nog even gecontroleerd op houtworm en afgestoft met een vochtige doek, maar de oude en gebruikte krat is voor Karin helemaal perfect. De Carlsbergkrat viel Karin vooral op, omdat hun hotel in Kopenhagen naast de mooie gebouwen van de Carlsbergfabriek stond. Deze Carlsbergwijk wordt helemaal opgeknapt tot een mooie hippe buurt. Het Nijmeegse stel dronk ook geregeld Carlsberg op hun reis, dus de krat past helemaal in het verhaal van die twee weken vakantie. Toch een souvenir met een tekst en bovendien zijn volgens Karin de leukste souvenirs, degene die je niet koopt in een traditionele souvenirwinkel, maar waar je zomaar tegenaan loopt! Karin vindt de krat vooral bijzonder, omdat het een oud en gebruikt item is, dat gekocht is in het land van herkomst en zelfs in de stad van herkomst. Geen enorm waardevol souvenir, want hij kostte ongeveer dertig euro, maar wel een souvenir waar Karin naar kijkt en even terug is in Denemarken. Bovendien stelt ze dat haar interieur wel een uniek doorleefd item kon gebruiken ;).

Heb jij nou ook een vakantie souvenir dat jou in gedachten terugbrengt naar een vakantiebestemming, laat het ons weten in een reactie hieronder of op Instagram!

Karin

Karin

24 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker |Ā Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten Het reinigen van dakgoten is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je huis, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Verstopte dakgoten kunnen leiden tot ernstige problemen, zoals waterschade aan je...

Lees meer
Waarom kiezen voor een Verhuurmakelaar in Utrecht?

Waarom kiezen voor een Verhuurmakelaar in Utrecht?

Professioneel advies en ervaring Het verhuren van een woning is een proces dat expertise en kennis vereist. Een verhuurmakelaar in Utrecht beschikt over de nodige ervaring en kennis van de lokale vastgoedmarkt. Het inhuren van een professional geeft verhuurders...

Lees meer