Vaak genoeg kom ik terug van vakantie zonder een mooie souvenir op de kop getikt te hebben. Ik moet echt niets hebben van die standaard souvenirwinkeltjes met al die nutteloze prullen. Toch lees ik in woonbladen juist dat interieurfreaks de tofste vakantiesouvenirs mee naar huis slepen. Daar wil ik het fijne wel eens van weten en jullie vast ook wel! Vandaag vertelt Mandy over het pareltje dat zij scoorde tijdens haar vakantie op Lanzarote.

Bron: Mandy Vreeswijk

Wie is de reiziger?

Tijd om kennis te maken met de reiziger die vandaag centraal staat in deze blog: Mandy. Deze dame is 25 jaar jong en woont samen met haar vriend in een appartement in Zoetermeer. Daar woont het stel al bijna drie jaar met veel plezier. In het dagelijks leven is Mandy WMO-consulent voor verschillende gemeenten. Gelukkig vindt ze haar werk leuk en interessant om te doen. Deze jonge vrouw is in haar vrije tijd graag bezig met haar interieur en op Instagram is ze hier te vinden. Daarnaast vindt ze het leuk om tuincentra af te gaan en om op stap te gaan met haar vrienden en familie. Leuk weetje is dat Mandy als klein meisje al aan het schuiven was met de meubels in haar slaapkamer. Haar moeder was daar overigens niet altijd blij mee, haha! Ze schuift ook in haar fijne appartement geregeld met de meubels. Over een paar jaar hoopt ze samen met haar vriend een leuke eengezinswoning met tuin te kunnen kopen.

Bron: Mandy Vreeswijk

Shoppen op de lokale markt

Het masker kwamen Mandy en haar vriend toevallig tegen op vakantie, maar het was geen impulsieve aankoop. De Zoeterse had zulke maskers al eens eerder gezien en wist dat ze zo’n item in huis wilde halen. Logisch ook, want ze is gek op dieren en reizen. Het liefst neemt Mandy in elke stad of land waar ze komt een souvenir mee voor thuis. Dit vakantie souvenir vonden de wereldreizigers op de lokale markt op Lanzarote. Wanneer het stel op vakantie is, zoeken ze altijd plekjes op waar het niet zo druk is met toeristen. Zo kwamen ze toevallig dit leuke marktje tegen waar een Afrikaanse man dit te gekke item verkocht. In gedachten zag Mandy het masker thuis al aan de muur hangen. Na wat onderhandelingen – door vriendlief – kwamen ze met de verkoper op een leuke prijs en ging het masker echt mee naar huis. Dit is een pareltje in huis, want hij kwam zomaar op hun pad en dat zijn volgens Mandy de leukste souvenirs.

Bron: Mandy Vreeswijk

Van muur naar muur

Op vakantie had de WMO-consulente al bedacht waar het pareltje een plek moest krijgen in huis. Het masker hing dan ook in gedachten al aan de muur. Uiteindelijk heeft de souvenir al meerdere plekken in huis gehad. Het leuke is dat het een echte eyecatcher blijft, waar het ook hangt! Momenteel hangt het masker aan de muur in de hal. Super leuk, want zo zie je elke keer gelijk als je binnenkomt de souvenir hangen. Zo denkt het stel elke dag nog even terug aan hun geweldige vakantie op Lanzarote! Als eerste kreeg het masker een plekje aan de muur in de woonkamer, maar inmiddels hangt daar ook alweer iets anders. Grappig is dat Mandy wanneer ze iets koopt in gedachten het huis doorloopt en zich bedenkt waar het item een plek moet krijgen. Eenmaal thuis wordt de hele inrichting verplaatst om het nieuwe item de juiste plek te geven, haha. Toch heeft dat ook zo zijn voordelen: zo staat alles telkens weer een beetje anders als er een nieuw item geshopt is!

Bron: Mandy Vreeswijk

Terug naar Zoetermeer

Mandy was als de dood dat haar nieuwe toffe item de terugreis niet zou overleven. Gelukkig pakte de Afrikaanse man het masker goed in met ‘bubbeltjespapier’ en in de koffer heeft Mandy het masker veilig tussen de kledingstukken gestopt. De oversteek naar huis heeft het vakantiesouvenir dus ook heelhuids overleefd! Thuis hoefde er alleen nog maar een gaatje in de muur gemaakt te worden en de souvenir was klaar om opgehangen te worden. Het is volgens de Zoeterse echt een pleziertje om naar te kijken: de kleuren kloppen en het formaat is perfect. Uiteindelijk hebben de reizigers het masker voor een vriendelijk prijsje mee naar huis gekregen, maar daarvoor moest vriendlief eerst even onderhandelen. Als het aan Mandy had gelegen, hadden ze het masker voor de hoofdprijs meegenomen. Die was direct zo enthousiast over het item! Ook vrienden en familie zijn enthousiast over het masker. Ze noemen het een echt ‘Mandy-item’, leuk toch?!

Bron: Mandy Vreeswijk

Toekomstige reisplannen

Volgend jaar maakt het stel een reis naar Zuid-Afrika en met dit item komen ze al helemaal in de stemming. Het masker vertelt een verhaal, laat herinneringen zien en staat symbool voor de toekomstplannen. Dat maakt voor Mandy de souvenir uniek. Telkens als ze ernaar kijkt, herinnert ze zicht hoe fijn de vakantie was, hoe leuk ze het samen heeft met haar vriend en welke leuke plannen ze allemaal nog hebben. Daar geniet ze van en ze hoopt in de toekomst nog veel meer unieke souvenirs uit het buitenland mee naar Zoetermeer te slepen! Mandy wil de blog dan ook graag afsluiten met haar levensmotto als boodschap aan jullie: geniet van elke seconde en laat je souvenirs je daaraan herinneren.

Karin

Karin

24 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Waarom kiezen voor een Verhuurmakelaar in Utrecht?

Waarom kiezen voor een Verhuurmakelaar in Utrecht?

Professioneel advies en ervaring Het verhuren van een woning is een proces dat expertise en kennis vereist. Een verhuurmakelaar in Utrecht beschikt over de nodige ervaring en kennis van de lokale vastgoedmarkt. Het inhuren van een professional geeft verhuurders...

Lees meer

Een huis kopen als ondernemer: De weg naar een hypotheek

Als ondernemer de stap zetten naar het kopen van een huis kan een spannende onderneming zijn. Naast het selecteren van de ideale woning, moet je als ondernemer ook nadenken over het regelen van een hypotheek. In dit artikel zullen we de stappen en overwegingen...

Lees meer
Dit is wat een gietvloer voor je woning kan betekenen

Dit is wat een gietvloer voor je woning kan betekenen

Een gietvloer kan een aanzienlijke impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van je woning. Deze vloeren staan bekend om hun veelzijdigheid, duurzaamheid, onderhoudsgemak en eindeloze keuzemogelijkheden, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een modern...

Lees meer