Niet alleen de kringloop wordt druk bezocht door interieurfreaks, maar ook Marktplaats is een walhalla voor echte schatten en vintage vondsten. Ook Mariska speurt naar tweedehands gelukjes op het internet en in deze blog laat zij het tafeltje zien dat ze scoorde via Marktplaats.

Bron: Mariska Koke

Wie is deze interieurfreak?

Tijd om kennis te maken met Mariska! Ze is 31 jaar en woont samen met haar vriend John in Assen. In het dagelijks leven is deze dame blogger voor een interieurplatform. Ook speurt ze naar tweedehands koopjes voor haar Instagramaccount @deja_vu_thrifts, waar ze ook de vondsten verkoopt. Van een interieurfreak kunnen we wel spreken, want eigenlijk is haar werk een uit de hand gelopen hobby en daar haalt Mariska dan ook elke dag heel veel plezier uit! De Assenaar komt dus voor haar werk veel inspiratie tegen, waardoor ze ook in haar vrije tijd veel bezig is met haar eigen interieur en ze houdt van DIYā€™en. Mariska deelt dit dan weer op haar eigen blog en op haar Instagramkanaal, zodat anderen daar ook ideetjes van op kunnen doen.

Bron: Mariska Koke

Voor de platenspeler

Mariska was via Marktplaats op zoek naar een vintage tafeltje. Twee weken lang heeft de schatzoeker elke dag gekeken of er iets voorbij kwam op Marktplaats. In eerste instantie vond ze een heel mooi theekastje, maar die was net te klein. Gelukkig kwam dit pareltje een paar dagen laten online! Van tevoren had de interieurfreak al bedacht dat dit tafeltje de bakkerskast moest vervangen. In Mariskaā€™s casa werd een andere stijl doorgevoerd, dus moest er iets nieuws komen voor de LP speler en de platen. Het vintage tafeltje heeft uiteindelijk een plekje gekregen in de woonkamer en je loopt er bij binnenkomst zo tegenaan!

Bron: Mariska Koke

Hup, in de kofferbak!

De schat werd een paar dorpjes verderop gevonden. Meestal zet de Assenaar de straal om te zoeken op dertig kilometer, zodat het niet te ver rijden is. Het tafeltje haalde Mariska samen met haar vriend op bij een kast van een huis. Ze hoopte dat ze even binnen mocht komen, want ze was heel nieuwsgierig naar het interieur. Helaas had de verkoopster het tafeltje al in de gang gezet en kon de interieurfreak niet binnen spieken. De Marktplaats schat paste gelukkig makkelijk in de kofferbak, want er moest ook nog een fauteuil opgehaald worden! De verkoopster had het tafeltje gekocht om op te knappen, maar was er nog nooit aan toe gekomen. Het tafeltje was niet echt in perfecte staat, want er zaten doffe plekken op en kringen. Ook wilde Mariska het tafeltje graag wat donkerder van kleur hebben. Dus werd er bij de bouwmarkt een blikje beits gekocht en ging de creatieveling aan de slag!

Bron: Mariska Koke

Fijn prijsje

Mariska had geluk, want deze oude tafeltjes worden gerust verkocht voor 50 euro of nog meer, maar zij betaalde er een tientje voor! Het tafeltje was dus goed geprijsd. Haar familie en vrienden zijn ook enthousiast over de schat van Marktplaats. Ze complimenteren Mariska met het feit dat het vintage tafeltje goed past bij het behang, dat ook een vintage uitstraling heeft. En niet te vergeten dat het ook goed past bij de platen, want die zijn immers ook vintage! De interieurjunkie is dol op het tafeltje, omdat het niet iets is dat je zomaar bij een meubelzaak tegenkomt.

Bron: Mariska Koke

Karin

Karin

24 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker |Ā Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

De beste manier om stenen vloeren schoon te maken

De beste manier om stenen vloeren schoon te maken

Stenen vloeren zijn een klassieke en elegante keuze voor veel huizen en bedrijven. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, maar ze vereisen wel wat speciale aandacht als het op schoonmaken aankomt. Hier volgen enkele tips over de beste manier om stenen vloeren...

Lees meer
Hoe maak je een trampoline schoon?

Hoe maak je een trampoline schoon?

Een trampoline is ontzettend leuk voor kinderen. Hoewel een trampoline het beste is voor kinderen, kunne volwassenen er ook ontzettend veel plezier van hebben. Deze vermaak wordt het beste vervuld wanneer de trampoline in de beste staat wordt gehouden. Gelukkig zijn...

Lees meer