Vintage is hip! En dat bewijzen ook de interieurjunkies onder ons door regelmatig een bezoekje te brengen aan de plaatselijke kringloopwinkel. Wat een pareltjes worden er gescoord en zo tof dat je daarmee je eigen draai kunt geven aan die nieuwe designkast. Ook Erica doet graag een rondje langs de kringloopwinkels in de buurt en het komt zelden voor dat ze met lege handen thuis komt. Dus vol trots laat ze haar kringloopvondst aan jullie zien!

Bron: Erica Theel

Kennismaken met Erica

Het leukste is natuurlijk om te weten wie achter het Instagramaccount @theelerica zit. Deze gepensioneerde juf is 62 jaar en woont samen met haar man in Alkmaar. Destijds was het huis nieuwbouw, maar inmiddels zit Erica daar al 35 jaar op haar plek en is zij dus de eerste bewoner van het huis. Bijzonder toch? Als klein meisje was deze stoere dame al bezig met het interieur op haar kamertje. Ze is gek op de kringloop en om spulletjes te hergebruiken. Ze houdt van een stoer interieur met donkere tinten. Ook is deze Instagrammer een echte crea Bea en klust ze erop los.

Bron: Erica Theel

Toevalstreffer

De stoel kwam Erica per toeval tegen bij de kringloop ongeveer 10 kilometer bij haar vandaan. Ze was echter niet op zoek, dus ze twijfelde en ging naar huis. Toch kon ze het leuke stoeltje niet uit haar gedachten krijgen en heeft ze haar man teruggestuurd om het stoeltje te kopen. Hij kostte maar €7,50. Gelukkig dat de stoel er nog stond! En nog een gelukje: de kringloopvondst ging makkelijk mee in de auto. Van tevoren had Erica nog geen plekje voor de stoel bedacht, maar inmiddels heeft de parel een plek gekregen aan de eettafel. Leuk weetje is dat zo’n stoel nieuw wel rond de 100 euro kost, dus Erica heeft een echt koopje op de kop getikt!

Bron: Erica Theel

Handen uit de mouwen!

De vondst was niet in perfecte staat, want het blanke hout was helemaal oranje verkleurd. In eerste instantie is Erica aan de slag gegaan met schuurpapier en heeft ze de stoel kaal geschuurd tot het blanke hout weer goed tot zijn recht kwam. Na een jaartje werd de stoel matzwart geverfd, maar deze dame is niet snel tevreden, haha! Nu er een laagje zijdeglans overheen zit, vindt Erica de stoel perfect. Haar vrienden en familie zijn wel wat gewend, dus die reageerden nauwelijks op haar nieuwe kringloopvondst.

Bron: Erica Theel

Schatzoeken

Erica ziet de kringloop als haar schatkamer en wanneer zij op koopjesjacht gaat, zegt ze ook altijd dat ze gaat schatzoeken! Erica houd van hergebruik en laat dat met deze toffe stoel ook zien. Daarnaast is de stoel voor haar uniek, omdat het een combinatie is van oud en nieuw en omdat de stoel helemaal gestyled is naar haar eigen smaak. Heb jij nou ook zo’n goed neusje voor kringloopvondsten, Marktplaats schatten of shop je op vakantie altijd de tofste souvenirs? Laat het ons dan weten in een reactie hieronder of op Instagram!

Bron: Erica Theel

Karin

Karin

24 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

5x Muurdecoratie in de woonkamer

5x Muurdecoratie in de woonkamer

Je kunt je woonkamer op heel veel manieren een andere look of een eigen gezicht geven. Met kussens, lampen, vloerkleden of accessoires. Maar ook je muren bieden heel veel mogelijkheden om je woonkamer persoonlijkheid te geven. Wanneer je woonkamer beschikt over 1 of...

Lees meer
Rotan eetkamerstoel: retro en trendy in één

Rotan eetkamerstoel: retro en trendy in één

Bij rotan denk je al snel aan de  jaren ’60, maar de rotan eetkamerstoel is juist een super trendy item voor in huis! Net als velvet is rotan een trend die voorlopig nog niet weg te denken is. Het leuke aan rotan is dat het niet alleen past in een botanisch of retro...

Lees meer