Stel je wil groter wonen omdat je meer ruimte wil, is het dan nodig om te verhuizen of te verbouwen? Vaak is er meer mogelijk dan je misschien denkt en hoeft het helemaal niet zoveel te kosten.

Meer ruimte dan je denkt

Je bent gewend aan de ruimte die je hebt, maar wist je dat gemiddeld 50% van de spullen in een huishouden niet tot nauwelijks wordt gebruikt? Overbodig dus, toch neemt het veel plek in. Wat nou als je die ruimte kan benutten? Ontspullen zorgt voor meer ruimte in je huis, maar ook in je hoofd. Als je minder spullen hebt, dan koop je ook minder spullen opnieuw en behoud je de ruimte in je woning. Een handige vraag bij ontspullen is ‘wat zou ik doen als dit kapot gaat?’ Is het antwoord ‘niks’, dan kan het weg, maar zou je het direct vervangen, dan kan je het beter bewaren.

Wat doe je met de spullen?

Als je je huis op gaat ruimen, hou je natuurlijk veel spullen over. Jij wil ze niet meer, maar misschien mensen in je netwerk wel. Vraag eens rond om te zien of je er iemand blij mee kan maken. Anders kan je het ook altijd weggeven aan instanties of je brengt het naar de kringloopwinkel. Heb je veel spullen die je niet meer kwijt bent, dan kan je altijd een container huren. Als je je huis gaat opruimen, dan heb je vaak veel huisraad. Een grofvuil container is dan erg geschikt.

Toch (nog) meer ruimte

Als je na het opruimen nog meer ruimte nodig hebt of je wil niet ontspullen, dan kan je altijd nog verbouwen. Muur eruit of een aanbouw achter je woning. Dit kost een hoop geld, maar gelukkig zijn er manieren om te besparen. Een aannemer doet het belangrijke werk, maar jij kan zeker dingen uit handen nemen waardoor hij minder tijd kwijt is en het dus minder kost. De muur slopen (als het geen draagmuur is), puin afvoeren, gat voor de fundering graven of zelf een bouwcontainer huren.  

https://www.websiteoptimalisatietips.nl