Houten jaloezieën brengen sfeer in uw huis! De houten jaloezieën van voordelige raamdecoratie.nl voldoen aan de allerhoogste kwaliteitseisen. Ze zijn geschikt voor zowel een klassiek als een modern interieur. Houten jaloezieën bestellen kan in lamelbreedtes van 50mm en 65mm. Beide uitvoeringen zijn te combineren met ladderkoord of met onze stoffen ladderbanden en een gratis houten sierkoof. Wist u dat? Onze houten jaloezieën worden standaard geleverd met ladderkoord in een bijpassende kleur. Ook kunt u bij voordeligeraamdecoratie.nl zonder meerprijs! kiezen voor het stoere stoffen of textiel ladderband die in diverse kleuren leverbaar zijn. Bijkomend voordeel van ladderband is dat de ponsgaatjes in de lamellen worden afgedekt en er minder licht doorkomt. U heeft de keuze om de kleur van de lamellen en ladderbanden overeen te laten komen, echter is het ook mogelijk om een afwijkende combinatie te maken van 2 kleuren. De keuze is aan u!

Hoeveel ladderkoorden/ladderbanden worden er toegepast?

De 50 mm en 65 mm horizontale houten jaloezieën worden naar keuze voorzien van ladderkoorden of ladderbanden.De verdeling van het ladderkoord of ladderband is afhankelijk van de breedte van de jaloezie. Hieronder vindt u een overzicht van de verdeling:

Product breedte en aantal ladderkoorden:

  • 46 t/m 85 cm: 2 ladderbanden
  • 85,1 t/m 141 cm: 3 ladderbanden
  • 141,1 t/m 196 cm: 4 ladderbanden
  • 196,1 t/m 240 cm: 5 ladderbanden
  • 240,1 t/m 300 cm: 6 ladderbanden

Houtsoorten houten jaloezieën

De meeste aanbieders van zonwering voor binnen leveren houten jaloezieën in verschillende duurzaam geteelde houtsoorten:

  1. BASIC: Lindenhout is een populaire houtsoort, met een gladde strakke afwerking, ook wel bekend als Basswood.
  2. PLUS: Abachi hout is een exclusieve en duurzame houtsoort waarvan de grove nerfstructuur zichtbaar is, licht- en vochtbestendig, en daardoor geschikt voor grotere afmetingen.
  3. PREMIUM: Bamboe hout heeft een geringe lameldikte en een trendy verfijnde bamboe structuur.
  4. EXELLENT: Hoogglans hout is een hoogwaardig gespoten trendy hoogglans met 2-componenten lak.
  5. ROYAL: Exotic hout bestaat uit 100% zeer luxe en hoogwaardig natuurlijk hout bestaande uit verschillende decoratieve houtlagen.

 

De bovenbak van de houten jaloezieën

De bovenbak draagt het hele gewicht van de jaloezie en moet dus sterk zijn. Ook bevindt zich hierin het bedienings mechaniek. Vandaar dat de bovenbak van staal is. Als u witte of grijze houten jaloezieen bestelt, dan is de bovenbak ook wit of grijs. Maar als u kiest voor een jaloezie in een houtkleur, dan wordt de bovenbak gespoten in een bijpassende kleur. Dit spuitwerk heeft geen houttekening. Voor een prachtig eindresultaat worden standaard houten sierkoven bij uw houten jaloezieen geleverd. Deze worden dan in dezelfde kleur en hetzelfde materiaal als de houten lamellen geleverd. Dankzij de magneten zijn de sierkoven heel eenvoudig om de bovenbak te monteren.

WAT U MOET WETEN!

Let wel! Hout is een natuurproduct met een natuurlijke uitstraling die per jaloezie kan verschillen (dat is anders bij bijvoorbeeld jaloezieën van PVC). Dit houdt in dat geringe afwijkingen in kleur, structuur en vorm altijd kunnen voorkomen. Deze eigenschappen bepalen de bijzondere natuurlijke uitstraling van een houten jaloezie. Het is niet raadzaam om houten jaloezieën in vochtige ruimtes of direct boven een warmtebron te plaatsen. Horizontale houten jaloezieën zijn ook uitstekend geschikt om privacy te waarborgen, door het tuimelen van de lamellen regelt u zowel de inkijk alsook de lichtinval. Houten jaloezieën zijn echter geen verduisteringsproduct, de lamellen sluiten niet volledig dicht waardoor er altijd lichtinval zal blijven. Het niet geheel op elkaar sluiten van de lamellen wordt groter bij bredere lamelbreedtes. Deze tussenruimten doen niet af aan de mate van privacy maar zorgen dus wel voor lichtinval. N.b. Indien u graag donker slaapt, combineer dan de jaloezieën met overgordijnen of vouwgordijnen.