Lampshapers

Prachtige accentverlichting voor een heerlijke relaxte sfeer

Sommige mensen shapen met hun visionaire blik de wereld rondom ons. Zo ook Angelique, de vrouw achter Lampshapers. Angelique ontwerpt lampenkappen met een unieke sierlijke feel die op een sfeervolle wijze licht in je huis brengen. En helemaal bijzonder: (bijna) helemaal van Rotterdamse makelij! Hoe komen deze prachtige objecten tot stand? Hoe verloopt het proces van tekentafel tot productie? Wij zijn er dieper ingedoken.

Hoe zag Lampshapers het licht?Ā 

Creatieve ontwerper in hart en nieren Angelique begon samen met studievriendin Willemine voor zichzelf lampen in elkaar te knutselen. Met genoeg kennis van productiemogelijkheden door een opleiding in Industrieel Ontwerpen, groeide dit al snel uit. Niet alleen zijzelf genoten van de lampenkappen die zij creƫerden, ook vrienden en familie gaven aan hoe bijzonder zij de lampen vonden. Met een krachtig concept op zak, ontstond de wens om de lampen voor een nieuw publiek beschikbaar te maken. En dat publiek, dat ben jij!

Zowel aan als uit een kunstobject

Het is Ć©Ć©n ding om in zoveel detail een prachtige lampenkap te ontwerpen. Het is helemaal bijzonder als je de schaduwen ziet die deze lamp op de muren en het plafond produceert. De vormgeving van de uitsnedes zijn symmetrisch en doen denken aan patronen uit allerlei culturen, zoals mandelaā€™s en tribals. Zoals het kunst betaamt, kun je je eigen betekenis geven aan het werk. Prachtige accentverlichting die zorgt voor een heerlijke relaxte sfeer.

van licht naar prachtige sfeerverlichting

Traditionele ambacht met hypermoderne technologie

Een object dat zo perfect als een puzzel in elkaar past straalt pure futurisme uit. Alle onderdelen van de lamp zijn functioneel Ć©n kennen een estetische waarde. Wat deze lamp bijzonder maakt is de wisselwerking tussen ambachtelijkheid en de moderne geautomatiseerde productiemethode. Angelique ontwerpt de patronen met inspiratie uit haar omgeving of op verzoek van de klant. Hierna wordt dit ontwerp zo precies met een laser uit het materiaal gesneden, dat het perfect in elkaar glijdt. Het beste van twee werelden.

Rotterdamse mentaliteit en creativiteit

Angelique (37 jaar) komt uit Rotterdam. En dat is te zien aan hoe zij creativiteit en hard werken combineert. Niet alleen het concept komt uit Rotterdam, ook veel onderdelen van de lamp komen uit deze Maasstad. Het houtsnijwerk gebeurd op de lasersnij apparaten van het Rotterdamse Snijlab en de lampen zijn van Rotterdamse fabrikant Calex. Met een luisterend oor, aandacht voor detail en de drang om een wow-effect te bewerkstelligen werkt Angelique graag samen met haar klanten.

Lampshapers

Laat schaduwen dansen

De Makers

ontdek het van de andere makers

Berben Design

Rogier maakt prachtige handgemaakte producten met een flinke dosis rock ‘n roll!

Brandt kaarsen

Met de geurkaarsen van Giselle is het wel heel makkelijk om in elke ruimte te genieten.

DD Creatives

Stefanie & Kelly brengen ons kleurrijke producten voor in huis uit HaĆÆti.

MoreCircular

Marten maakt het jou wel heel makkelijk om iets goeds te doen voor het milieu en je interieur.

Atelier Andrea

Andrea ontwerpt tijdloze en trendy Art Prints die opvallen in elk interieur.Ā 

Metalstuff

Dennis laat zet zijn liefde voor metaal om tot prachtige meubels voor jouw interieur!

Lampshapers

Angelique ontwerpt en maakt prachtige design lampen die elke kamer verlichten.

Style and stitches

Susanne maakt kleurrijke XXL Borduurwerken, elk met een eigen verhaal

Beeldbouw

Jet en Mark maken creatieve ontwerpen die keer op keer blijven verassen.

Oxx Furniture

Elaine, rory en het team maken massieve houten tafels met liefde en passie.

Creatief talent?

Ben jij het volgende creatieve meesterbrein die een plaatsje veroverd in onze winkel.