Een ronde eettafel in huis is niet alleen mooi, maar ook praktisch! Waarom nou juist een ronde tafel en hoe pas ik dat toe in mijn eigen interieur? Een ronde dinertafel van hout, marmer, met een betonlook, noem het maar op. Er is voor elke interieurstijl wel een toffe ronde tafel te vinden. Lees hier waarom een ronde tafel praktisch is en daarna zal ik vertellen en laten zien welke andere ronde items je toe kunt voegen in jouw huis. Round and round we go.

 

 

Ronde vormen

Bron: Instagram

Waarom ronde vormen in huis?

 

Het toepassen van ronde vormen in huis zullen de strakke vormen en rechte lijnen doorbreken, waardoor de ruimte speelser zal gaan ogen. Ook zal het dineren aan een ronde eettafel het etentje nóg gezelliger maken. De ronde vormen zijn het andere uiterste van de strakke en moderne vormen maar ontzettend goed te combineren daarmee. Het bespaart je een hoop ruimte als je gaat werken met ronde meubels, omdat er minder oppervlak in beslag wordt genomen. Nog een leuk ding is dat er wetenschappelijk bewezen is dat de mens ronde vormen aantrekkelijker vindt. Pardon, hier doel ik in dit geval natuurlijk wel op de ronde vormen in je interieur hè…

 

Ronde vormen in huis

Bron: Instagram

Een ronde eettafel


Een avondje gezellig thuis eten met je vrienden of familie, dat zal regelmatig voorkomen. Hoe gezellig is het dat je met iedereen kunt praten en niet alleen
met degene die naast of tegenover je zit?! Met een ronde tafel in huis is dit opgelost, want nu wordt het oogcontact maken makkelijker en kan iedereen zich mengen in hetzelfde gesprek. Je zult zien dat wanneer je jouw rechthoekige tafel vervangt voor een ronde tafel er meer ruimte ontstaat. Je kunt ervoor kiezen de ronde tafel meer in een hoek te plaatsen waardoor natuurlijk nog meer ruimte ontstaat. Nu vraag je je misschien wel af of er hetzelfde aantal mensen aan een ronde tafel kunnen zitten in vergelijking met een rechthoekige tafel. Ik heb even op een rijtje gezet voor je hoeveel personen er aan verschillende groottes ronde tafels kunnen zitten.

Ronde tafel 120 cm diameter 4 personen
Ronde tafel 130 cm diameter 4 à 5 personen
Ronde tafel 140 cm diameter 5 à 6 personen
Ronde tafel 150 cm diameter 6 à 7 personen

Ronde salontafels boven op je ronde vloerkleed maken het helemaal af. Gebruik een mooie grote salontafel of ga voor twee of drie kleine tafeltjes bij elkaar, hierdoor ontstaat een speels effect. Je zult zien dat het gebruik van een ronde tafel zorgt voor extra gezelligheid en meer ruimte. 

 

Ronde eettafel

Bron: Bol.com

 

Een rond vloerkleed in combinatie met een ronde eettafel

 

Een rond vloerkleed onder jouw salontafel of tafels breekt de rechte lijnen van je bank. Je zult direct zien dat het een gezelliger hoekje wordt met het ronde kleed voor je bank. Wil je het nou een echte eyecatcher laten worden in je huis? Ga dan voor een kleed met een mooie print. Hou je van wat meer rust? Ga dan op zoek naar een mooi geweven effen kleed. Laat de kleuren terugkomen die je al hebt in je interieur om het een geheel te laten worden. Je zult zien dat een rond vloerkleed een mooi geheel gaat vormen met de ronde eettafel in de eetkamer.

 

Rond vloerkleed

Bron: Instagram

 

Cirkel op de wand

 

Schilderen maar! Een dikke vette eyecatcher op je muur, en het is nog simpel ook. Groot, klein, groen, zwart, oker, terra, kies maar. Schilder op een rustige wand in huis een cirkel, bijvoorbeeld achter je bank, op de muur bij de eethoek of bij binnenkomst in de hal. Houd rekening met de grootte van de muur, ga geen gigantische cirkel maken op een klein wandje want dit maakt de ruimte kleiner. Zorg dat de verhoudingen van je muur kloppen met de grootte van de cirkel. Plaats een mooie grote plant voor een deel van de cirkel, hang wat hangplanten in de cirkel tegen de muur of maak plankjes met wat leuke accessoires halverwege de cirkel om deze te doorbreken.

Wil jij jouw muur nou niet verven? Ga dan voor muurcirkels die je op de muur bevestigd. Daarvoor gebruik je Tesa of dubbelzijdig tape. Super handig, want zo beschadig jij jouw muren niet en kun je nog eens wisselen, want dat willen we nog wel eens. De muurcirkels zijn in ontzettend veel kleuren en maten te verkrijgen, zelfs met een toffe print en deze zijn ook super gaaf te combineren.

 

DIY!

Pak een potlood, rolmaat, spijker en een stuk touw. Bekijk waar je de cirkel wilt plaatsen en pak daar het midden van, sla hier de spijker in de muur. Het stuk touw maak je op de halve lengte van de doorsnee van de cirkel, bevestig deze aan de spijker en aan het andere uiteinde knoop je het potlood. Zorg dat er spanning op het touw blijft staan en trek voorzichtig een cirkel. Haal de spijker uit de muur en maak zo nodig het gaatje dicht. Nu is het natuurlijk een kwestie van invullen, gebruik voor de randen een ronde kwast en voor het middelste gedeelte een roller. Et voilà, een toffe cirkel op jouw wand.

 

Cirkel op muur

Bron: Instagram

 

Een ronde spiegel boven je ronde eettafel

 

Nog een heel erg mooi item met een ronde vorm is de spiegel. Hang boven de eettafel aan de wand een ronde spiegel, daardoor laat je de vorm mooi terugkomen. Wil je de ronde spiegel nou in een andere plek in huis hangen? Doe dit dan bijvoorbeeld in de hal, een echte eyecatcher bij binnenkomst en daarbij ook super handig voor een laatste check voordat je de deur uitgaat. Andere mooie plekken voor een ronde spiegel zijn boven je dressoir in je woonkamer of op de badkamer boven je wasbak. Een spiegel zorgt ervoor dat de ruimte nog ruimtelijker lijkt. 

 

Ronde spiegel

Bron: bol.com

 

Zijn jullie al duizelig van alle rondjes? Als je weer met beide benen op de grond staat, ben ik benieuwd wie van jullie al een aantal ronde items in huis heeft en welke? Laat je het ons weten en zien? Tag ons op Instagram!

 

 

ANOESKA | CREATE & INSPIRE | INTERIEUR LIEFHEBSTER | MONUMENTAAL WONEN | INSTAGRAM @anoeskaa

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!