Rotan stoel – Haal de stoel op zolder maar onder het stof vandaan!

De rotan stoel is terug van weggeweest! Dat is je als echte interieurgek vast niet ontgaan. In de jaren ’60 waren de rotan fauteuils ook enorm populair. Elk  huishouden had wel zo’n stoel in de woonkamer staan. Het blijkt maar weer dat trends terugkeren, want de rotan stoelen behoren tot dé woontrend van 2018! De stoelen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en verschillende kleuren. Door de natuurlijke uitstraling van de stoelen passen ze in elk huis. Hierdoor zijn wij geïnspireerd geraakt en laten we jullie zien hoe de fauteuils passen in diverse interieurs.

Bron: fonq & knapgoed

Rieten stoel of rotan stoel: wat is juist?

Allereerst willen we even wat onduidelijkheid over de benaming de wereld uit helpen. In de volksmond worden rotan meubelen ook wel rieten meubelen genoemd. Deze benaming is niet helemaal juist. Riet is een waterplant en niet stevig genoeg om bijvoorbeeld stoelen van te maken. Rotan is daarentegen een soort liaan en erg massief, dus geschikt om meubelen van te maken. Dit wordt ook nog eens uitgelegd in een artikel van HetMandenhuys.nl

Rotan stoel in een Scandinavisch interieur

Het scandinavische interieur wordt onder andere gekenmerkt door lichte kleuren, natuurlijke materialen en natuurlijke tinten. Een rotan stoel past dus goed bij deze woonstijl. Leg een schapenvacht in de stoel om ook de natuurlijke materialen terug te laten komen in het interieur. Liever geen natuurlijke tint toevoegen aan je interieur? Verf dan de rotan fauteuil wit! Zin om nog meer te maken of te pimpen? Kijk ook eens op deze pagina voor gave scandinavische DIY’s.

Industrieel wonen en een rieten stoel

In de woonkamer van een stoer huis zie je ook regelmatig rotan stoelen staan! Juist de combinatie van robuuste materialen, donkere kleuren en natuurlijke materialen zie je veel terug in een industrieel interieur. Gebruik stalen accessoires in huis en kies voor stoere kussens om in de stoel te leggen. Helemaal passend in zo’n stoere woonkamer is een rotan stoel met stalen frame of zwarte poten.

Riet in combinatie met planten.

De rotan stoel past perfect in het natuurlijke interieur van nu. Zo’n interieur vraagt natuurlijk om groene accenten in je interieur. Breng je huis in sfeer van een urban jungle door een tropisch behangetje aan te brengen. Kies ervoor om grote en kleine planten met elkaar te mixen voor een echte groenbeleving. Creëer een knus hoekje met de rotan fauteuil en een tafeltje met planten. Ga op zoek naar kussens met een botanische print en leg deze in je rotan stoel neer!

Heb jij de rotan stoel al van zolder gehaald?

Heb jij al bij jouw ouders, opa of oma op zolder gekeken of daar een rotan stoel staat te verstoffen? Of heb je zelf een nieuwe aangeschaft in de winkel? Laat het ons weten! Wij worden ook graag geïnspireerd door jullie. Deel dus op Instagram een foto van jouw rotan stoel en tag ons!

 

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram

KARIN

Karin | 23 jaar | styling op de halve m2 heldin | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Zwart-wit-hout en bloemen&planten | ABN schrijvende achterhoeker | Karin op Instagram