Heb je er genoeg van om altijd op zoek te gaan naar een vrij stopcontact als je een apparaat moet opladen of aansluiten? Of erger nog: heb je een hekel aan alle snoeren en draden die in het zicht zijn vanwege de stopcontacten? Het antwoord op deze problemen is het inbouw stopcontact. Inbouw stopcontacten zijn een elegante en praktische oplossing voor schone, efficiƫnte installaties. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van inbouwstopcontacten en geven we tips over hoe je deze mooie gemakkelijk-toegankelijke stopcontacten in jouw huis kunt installeren.

Inbouw stopcontacten zijn esthetisch

Inbouw stopcontacten integreren prachtig in elk interieur. Het grootste voordeel van een inbouw stopcontact is dat het volledig vlak is met de omliggende muur of vloer. Dit resulteert in een schone, onopvallende afwerking. Ontwerpopties variƫren van verticale tot horizontale configuraties, afhankelijk van jouw individuele wensen en behoeften. Of het nu gaat om een modern of traditioneel interieur, een inbouw stopcontact biedt stijlvolle, discrete oplossingen op maat.

Inbouw stopcontacten zijn praktisch

Als je hebt besloten om inbouw stopcontacten te installeren, is de volgende stap om het aantal stopcontacten te berekenen dat je nodig hebt. Het is aan te bevelen om meer stopcontacten te installeren dan je nodig hebt om te voorkomen dat je later weer opnieuw moet boren. Inbouw stopcontacten liggen meestal dicht bij de vloer, wat handig is voor de aansluiting van apparaten die dicht bij de grond staan. Denk aan het opladen van je smartphone, Bose sound dock, of voor het aansluiten van een surround sound systeem.

Inbouw stopcontacten zijn gemakkelijk te installeren

Inbouw stopcontacten zijn eenvoudig te installeren ā€“ zelfs als je geen ervaring hebt met elektrische installaties. Er zijn echter enkele voorbereidende stappen die je dient te nemen. Voordat je begint, moet je controleren of jouw muur of vloer geschikt is voor inbouw stopcontacten. In het geval van betonnen wanden of vloeren is meer werk vereist in vergelijking met een gipsplaat. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat je over goede gereedschappen en materialen beschikt. Als je niet helemaal zeker bent van jouw technische vaardigheden en expertise, aarzel dan niet om hulp in te roepen van een professionele elektricien.

Inbouw stopcontacten zijn veilig

Een ander belangrijk voordeel van inbouw stopcontacten is veiligheid. Inbouw stopcontacten zijn ontworpen en geproduceerd volgens strikte codes en normen om de veiligheid van jou en jouw gezin te garanderen. Bovendien wordt het risico van blootstelling aan stroom afgenomen door inbouw stopcontacten die “kindveilig” zijn dankzij de speciale sluitingen aan de binnenkant.

SamenvattingĀ 

Als je op zoek bent naar een elegante, praktische en veilige oplossing voor stopcontacten, overweeg dan het installeren van inbouw stopcontacten. Het integreren van inbouw stopcontacten in jouw huis biedt talloze voordelen; ze zijn esthetisch, praktisch, gemakkelijk te installeren en veilig. Om deze redenen worden inbouw stopcontacten steeds populairder. Of het nu gaat om een ā€‹ā€‹nieuwbouw of een renovatie, met inbouw stopcontacten kan jouw huis praktisch en stijlvol worden.


Bron: Schneider Electric