Je slaapkamer inrichten staat meestal niet bovenaan je prioriteitenlijst. Want veel van de tijd die we in onze slaapkamer doorbrengen, gaat voorbij met jeogen dicht. Het argument dat je slapend toch niet van je kamer geniet is wat mij betreft niet sterk. Per slot van rekening is je slaapkamer de plek waar je ontspannen genoeg wilt zijn om Ć¼berhaupt te kunnen slapen, en waar je daarna ook weer rustig wakker wilt worden om fit en uitgerust aan een nieuwe dag te beginnen. Hoe belangrijk is het dus dat juist je slaapkamer een plek is waar je je op je gemak en thuis voelt? Ik kan je nu overspoelen met een overvloed aan mooie bedden met fantastisch beddengoed, maar ik doe het niet. Ik zet hierbij de belangrijkste tips voor je slaapkamer inrichten, tot leven gewekt door middel van inspirerende fotoā€™s, op een rij.
Bron: versteegh-design.com

De standaard inkooplijst

Je slaapkamer inrichten doe je vaak makkelijker met een standaard inkooplijst voor grote producten in gedachten. Wat heb je nodig? Ten eerste een bed met heerlijk beddengoed! Dan, nachtkastjes en lampjes binnen handbereik. Als je niet in het bezit bent van een fantastische inloopkast, een kledingkast. En niet te vergeten, iets warms onder de voetjes. Er is immers niks zo onaantrekkelijk als de wetenschap dat je uit je warme bed de koude vloer op moet, terwijl je toch al liever uit wilde slapen. Tot slot, iets aantrekkelijks op de muren. Je ziet vaak dat we eerst een tijdje in onze kamer gaan slapen, en pas daarna bepalen waar we behoefte aan hebben. Heel slim. Daardoor moet je wel even wat extra schuiven met meubels naderhand, maar je slaapkamer echt fijn inrichten lukt al met al beter als je al weet hoe je kamer en bed voelen. Raambekleding mag overigens zeker niet ontbreken. Accessoires komen later, ga eerst maar eens een nachtje slapen. Je hebt nu in elk geval de grote lijnen voor het inrichten van je slaapkamer op een rijtje.
Bron: cityinteriors.nl

Onmisbaar: het bed

Onmisbaar want dag begint en eindigt immers in bed. Je slaapkamer inrichten begint vervolgens ook bij het bed. Zoek eerst een bed dat aan al je wensen voldoet met behulp van onderstaande lijst. Dit zijn praktische punten waardoor je geen miskoop begaat.

– Slaap je licht? Ben je een buik-, zij- of rugslaper? Hoe is je slaapritme? Kortom, wat ben je voor slaper?
– Heb je last van pijn tijdens tijdens of na langdurig liggen?
– Jouw lengte en gewicht zijn ook belangrijk
– Boxspring, ledikant of waterbed
– Vlak of elektrisch verstelbaar
– Het effect van pocketvering, traagschuim of koudschuim op je lichaam

Tot slot wil je natuurlijk ook een bed dat bij je smaak past. Heb je je droombed inmiddels gevonden? Bepaal dan de plaats. Daarbij houd je rekening met de lichtval, de verwarming, deuren, of er genoeg plaats is om in en uit bed te stappen en of het enigszins gemakkelijk verschoond kan worden. Bestel je bed dus maar vast. Terwijl de leverdatum dichterbij komt kun je je intussen buigen over de rest van de aandachtspuntjes voor het inrichten van je slaapkamer.

Bron: droomvluchtslaapcomfort.nl
Bron: droomvluchtslaapcomfort.nl

Slaapkamer inrichten met kleur

Om maar meteen met de slaapkamerdeur in huis te vallen, heb je de blog van mijn collega Iris al gelezen over Classic Blue, de Pantone trendkleur van 2020? Hierin schrijft ze onder andere over invloed van de kalme kleur blauw in de slaapkamer. Ga je nu je slaapkamer inrichten, bedenk dan dat mensen die in een blauwe slaapkamer slapen, gemiddeld bijna 8 uur slapen en het meest gelukkig en positief wakker worden. Maar is je smaak wat minder gedurfd? Ook Flexa koos een rustgevende kleur voor het jaar 2020, namelijk Tranquil Dawn. Zoals Flexa vervolgens zelf zegt, leent de kleur zich uitstekend om een ontspannen, heilzame ruimte te creƫren, waarin de nadruk ligt op welzijn en positieve interacties. Ik ga er verder geen woorden aan vuil maken, maar dat is heerlijk, toch?
Daarnaast zijn er nog een aantal andere kleuren die bevorderlijk zijn voor je slaap. Net als blauw is ook groen rustgevend. Geel daarentegen stimuleert het zenuwstelsel en zorgt voor een vrolijk gevoel. Daarmee ga je lachend slapen en word je glimlachend wakker. Dat is ook wat waard. Als knalgeel daarbij te veel voor je is, dan is okergeel een hele goede trendy optie. Goud en zilver doen het goed is als je graag ontspannen in een hotel waant. En denk eens aan een oranje kamer. Oranje zorgt voor stabiliteit waardoor de spieren ontspannen. Kleuren kun je toepassen op de wanden, op de vloer of in je beddengoed. Daarmee wordt al een groot deel van de sfeer bepaald. Je slaapkamer inrichten was nog nooit zo makkelijk.
Bron: flexa.nl

Materiaalgebruik

Je slaapkamer inrichten kan heel goed door middel van het gebruik van verschillende materialen. Het materiaal dat je kiest bij het inrichten van je slaapkamer is tevens erg bepalend voor de sfeer. Een luxe hoteluitstraling vraagt om stoffen als velours of satijn, en ā€˜zwareā€™ accessoires als goudkleurige kandelaars en grote luxe vazen. Daarbij een stevig tapijt op de vloer. In een lichte slaapkamer in Scandinavische stijl of het nog altijd populaire urban jungle doen hout en rotan het goed. Daarnaast het nodige zachte katoenen of linnen beddengoed in natuurlijke tinten. Dit geldt ook voor de ā€˜back to basicā€™ stijl. Ga je je slaapkamer, in plaats daarvan, inrichten met de elegantie van weleer, ronde vormen en organische elementen, dan zijn zacht fluweel gecombineerd met glanzende stoffen, blinkend goud en elegant glaswerk de oplossing. Afhankelijk van je stijl, voorzie je de wanden van verf, behang, hout, kurk, of een combinatie van deze materialen. Vloeren houd je praktisch maar ook passend bij je stijl, afgewerkt met een tapijt dat zowel hoog- als laagpolig, uitnodigend en warm aanvoelt. En vergeet ook de raambekleding weer niet hierbij. Erg sfeerbepalend en bovendien geluiddempend en isolerend. Kortom, wie zacht wil slapen, zorgt voor een zachte aanblik van de omgeving.
Bron: swisssense.nl
Bron: swisssense.nl

Verlichting bij het slaapkamer Inrichten

Hoe moeilijk het ook is de juiste verlichting te vinden, het is bijna altijd de belangrijkste sfeermaker in de ruimte, zo ook in de slaapkamer. Denk voor je gaat shoppen daarom goed na over de plekken en de functie van je lampen. Een slaapkamer inrichten doe je, wat licht betreft, misschien het best op gevoel, al weet je in elk geval zeker dat je voldoende licht in je kledingkast wilt hebben. Je zult daarom ook meerdere lichtpunten nodig hebben. Met behulp van een lamp aan of in het plafond, verlicht je de hele kamer. Je slaapkamer inrichten met dimmers? Ik zeg doen! Door middel van de dimmers wordt je verlichting multifunctioneel. Sfeerlampjes zijn handig aan de wand af naast je bed maar doen niets voor je kledingkast. Maak dus een duidelijke scheiding tussen functioneel en sfeer. Gelukkig maken de smart toepassingen van tegenwoordig het bedienen van je verlichting in elk geval een stuk makkelijker. Geen sprint meer naar het lichtknopje en terug!
Bron: cityinteriors.nl

In the mood?

Wanneer je alle punten helder hebt is het tijd om te gaan shoppen. Je slaapkamer inrichten aan de hand van een moodboard kan daarbij handig zijn. Lekker knippen en plakken met als doel je praktische wensen en smaak duidelijk voor ogen te hebben. Je wilt immers niet langs honderd winkels, of wel soms? Wil je je moodboard met ons delen, dat kan! En ook de inrichting van je slaapkamer laten we niet aan ons voorbijgaan. Tag je ons even op Instagram of FB? Dan kunnen wij ook weer rustig slapen!
Susanne

Susanne

40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren |Ā Susanne op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten Het reinigen van dakgoten is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je huis, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Verstopte dakgoten kunnen leiden tot ernstige problemen, zoals waterschade aan je...

Lees meer
Waarom kiezen voor een Verhuurmakelaar in Utrecht?

Waarom kiezen voor een Verhuurmakelaar in Utrecht?

Professioneel advies en ervaring Het verhuren van een woning is een proces dat expertise en kennis vereist. Een verhuurmakelaar in Utrecht beschikt over de nodige ervaring en kennis van de lokale vastgoedmarkt. Het inhuren van een professional geeft verhuurders...

Lees meer