Je favoriete stad

Een stadskaart van de plek waar je zoveel herinneringen aan hebt. De plattegrond die je een ander graag cadeau doet. Ze doen het zeker goed als muurdecoratie. En laten we wel wezen, er is keus genoeg. Je dorp, je stad, je land, de wereld. In kleur of zwart-wit? Zelfs dan ben je er nog niet. Ga je voor een print op papier, hout, aluminium, glas of canvas? Een lijst geeft net dat beetje meer. En een laser gesneden stadskaart? Dat wil ik zien!

Mijn stad maakt nieuwsgierig

Inmiddels ben ik in het bezit van de laser gesneden plattegrond van mijn stad. Hij is fraai, heel fraai. De details lijken te kloppen want zelfs mijn eigen straat, zeker niet de grootste in de stad, kan ik moeiteloos vinden. Hoe bedenk je zoiets? En wie bedenkt het. Hoe wordt het gemaakt? Ik, als liefhebber van ambacht, ben opnieuw om. Het is duidelijk een samenvoeging van kennis en vaardigheden en dat maakt me nieuwsgierig. Wie zijn de mensen achter deze stadskaarten?

Over DIP

Dip staat voor Designers in production. Geleid door drie jonge ondernemers bestaat byDip.nl als webshop inmiddels anderhalf jaar. Sylvester en Maarten hebben naast DIP een bedrijf met de naam Snijmeesters, te vinden op snijmeesters.nl. Het is een jonge onderneming actief in het ontwerpen en realiseren van 2D en 3D laser gesneden producten voor allerlei doeleinden. Met de kennis van Erik, digitaal sterk en enorm creatief, en het idee dat de consument ook een mooie doelgroep kan zijn, ontstond byDIP.nl, met Snijmeesters als leverancier voor de website. Op deze website vind je onder andere muurdecoraties, wereldkaarten, lampen en accessoires uit plexiglas, hout of karton. En het pronkjuweel: de stadskaart.

Het ontwerp van de stadskaart

De kaarten worden laser gesneden en gemaakt van 3 mm MDF, afvalhout samengeperst met harslijm. Details ontbreken niet en daardoor onderscheidt deze kaart zich van anderen. Er moeten, wat betreft de snijtijd, twee keer zoveel meters gesneden worden. Voor de liefhebber is er een filmpje van het productieproces. Een laagje olie zorgt bovendien voor een mooie glans. Het formaat van een kaart is 60 x 60 cm. Alle producten worden gemaakt uit verschillende soorten hout. Met duurzaamheid hoog in het vaandel wordt, waar mogelijk, hout met een FSC of PEFC keurmerk gebruikt.

Op 3 manieren leverbaar

De stadskaart kan op 3 manieren geleverd worden:

  1. Je kunt hem eenvoudig zelf, zonder lijst ophangen.
  2. Maar als gelukkige bezitter van een ingelijst exemplaar kan ik je vertellen dat deze lijst, verkrijgbaar in zwart of wit, een echt pronkstuk van je kaart maakt. De glasplaat komt namelijk niet vóór de kaart, maar erachter. Hierdoor wordt het 3D beeld nog eens benadrukt.
  3. De derde mogelijkheid is de kaart zonder lijst maar met afstandhouders bestellen. Vier afstandhouders zorgen ervoor dat je product de muur niet raakt waardoor de schaduw voor een mooi effect zorgt dat bovendien overdag ook nog eens met de zon meebeweegt. Natuurlijk! Je bent vrij om ’s avonds ook je lampen te verzetten om dit te bereiken. Het lijkt me de moeite van het proberen zeker waard!

De detailfoto’s geven overigens een prima beeld van de werkelijkheid die ik hier in mijn huis heb mogen verwelkomen. Beweeg je muis over deze foto’s en reis door je stad op zoek naar de straat waar je favoriete kroegje zit terwijl je je verbaast over de liefde en kennis waarmee dit product gemaakt moet zijn.

Stadskaarten in ontwikkeling

En het product ontwikkelt door. Inmiddels is er een XXL-versie verkrijgbaar. Een stadskaart naar mijn XXL-hart! Hetzelfde als de kleinere versie maar maar liefst 100 x 100 cm! Deze kaart is zonder lijst te verkrijgen of op afstandhouders. De prijzen voor de diverse formaten vind je op de website. Op de site vind je bovendien meer informatie over het bekijken van een product vóór aankoop en de levertijden. En zit jouw stad er niet tussen, dan kun je deze speciaal voor jou laten ontwerpen!

Budgetaankoop met allure: de kartonnen wereldkaart

De kartonnen wereldkaart is een prima alternatief als je op zoek bent naar een betaalbare kaart die niet iedere backpacker al in huis heeft. Deze heeft hetzelfde robuuste uiterlijk als alle andere kaarten maar wordt, zoals gezegd, gemaakt uit 6mm dik karton. Deze kaart wordt geleverd met een duidelijke instructie waarmee je de kaart goed op kunt hangen, ook als je niet zo ervaren bent.

We maken herinneringen op allerlei plekken. Met een van de kaarten van DIP geef je jezelf, je familie, vrienden of je zakelijke relaties een fantastisch cadeau. Eenieder zal dan gaan speuren naar waar ooit geweest en waar nog te gaan. En natuurlijk vinden we het super als je een foto van je aankoop deelt op Instagram waarbij je ons en DIP tagt! Hoe meer inspiratie hoe beter!

SUSANNE

Susanne | 40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram

SUSANNE

Susanne | 40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram