Het beveiligen van een woning is niet eenvoudig, zo waarschuwt een ervaren slotenmaker in Utrecht. Ten onrechte wordt door huishoudens vaak gedacht dat het gebruik van een stevig slot op de voor- en achterdeur voldoende is om inbrekers buiten hun woning te houden. In de praktijk blijkt het tegendeel waar te zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je de beveiliging van je woning kunt verbeteren. In dit artikel zetten we de belangrijkste tips voor je op een rijtje.

Tip 1: beveilig een woning op basis van meerdere lagen

De beveiliging van een woning kun je opbouwen vanuit verschillende lagen. Denk aan een basis met stevige sloten op ramen en deuren. Combineer deze sloten met een tweede laag: het alarmsysteem in huis. De derde laag wordt gevormd door de beveiligingscamera die je buiten aan de gevel hangt. Sloten bieden weerstand aan inbrekers; het alarmsysteem en de beveiligingscamera helpen de inbreker tijdens of voorafgaand aan een inbraakpoging af te schrikken.

Tip 2: stel een alarmsysteem zelf samen

Ieder huis is anders, wat maakt dat de beveiligingsrisicoā€™s van woning tot woning verschillen. Het wordt sterk aangeraden om een alarmsysteem zelf samen te stellen. De hulp van een slotenmaker kan hierbij van pas komen. De slotenmaker analyseert waar momenteel hiaten in de inbraakbeveiliging van het pand zitten, om op basis daarvan een concreet voorstel te doen voor het aanscherpen van de beveiliging middels een alarmsysteem.

Tip 3: kies voor een slimme camera

Het komt regelmatig voor dat inbrekers ā€™s avonds bij mensen thuis aanbellen, om zich vervolgens met grof geweld naar binnen te werken. Verklein het risico op zoā€™n situatie door een slimme deurbel te gebruiken. Zo weet je altijd wie er voor de deur staat en of dit te vertrouwen is. Met name wanneer het in de avond donker is, biedt dit een groot voordeel.