Wanneer je gaat verhuizen of een nieuw meubelstuk hebt aangeschaft, is het belangrijk dat deze op een veilige manier zijn eindbestemming bereikt. Wanneer je zelf in het bezit bent van een aanhangwagen kun je ervoor kiezen om de meubels zelf te vervoeren. Wanneer je ervoor kiest om meubels thuis te laten bezorgen kunnen hier veel kosten aan verbonden zitten. Wanneer je zelf een solide en grote aanhanger hebt of er een wilt aanschaffen, kun je jouw meubels met de volgende tips veilig vervoeren. Ben je nog op zoek naar een aanhangwagen? Dan kun je een aanhanger via Hapert.com aanschaffen. Zo ben je nooit meer afhankelijk van de verzendkosten bij grotere items.

Bescherm je meubelstukken tijdens de rit

Wanneer je grotere objecten gaat vervoeren met de aanhangwagen kan dit best spannend zijn. Het is dan belangrijk dat je de meubelstukken goed beschermd. Dit kan door middel van een verhuisdeken, maar je kunt ook een bodemplaat in de aanhangwagen leggen. Deze zijn in de meeste gevallen voorzien van een antislip laag, waardoor de meubelstukken goed op hun plek blijven staan. Vervolgens is het verstandig om de meubelstukken goed vast te zetten zodat ze tijdens de rit niet om kunnen vallen of kunnen gaan schuiven. Hiermee verklein je de kans op schade aan de meubelstukken. Het weer kan ook grote invloed hebben op het vervoer van de meubelstukken. Kies voor een gesloten aanhangwagen om zo ook tijdens regenachtig weer de meubels droog te vervoeren. Heb je een open aanhangwagen? Dan kun je een zeil spannen over de meubelstukken om ze zo te beschermen.Ā 

De aanhangwagen op de juiste manier indelen

Naast dat het belangrijk is dat de meubelstukken tijdens het vervoeren goed worden beschermd, is het ook belangrijk om aan de veiligheid te denken. Bij het inladen van de aanhangwagen kun je bijvoorbeeld rekening houden met het gewicht van de lading. Kijk naar het maximale gewicht dat de aanhangwagen mag trekken ten opzichte van een rijdende auto. Hier mag je nooit overheen gaan omdat dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Ook een te lichte aanhangwagen waarbij de meubelstukken niet goed verdeeld zijn, kan zorgen voor gevaarlijke situaties. De aanhangwagen kan bijvoorbeeld worden gelift, wat tijdens het rijden erg vervelend kan zijn. Staan alle zware objecten aan de voorkant van de aanhangwagen? Dan kan dit er ook voor zorgen dat de auto omhoog wordt geduwd doordat de aanhanger naar beneden wordt geduwd. Ook dit maakt het besturen van de auto lastig en kan zorgen voor gevaarlijke situaties.