Sinds de pandemie ligt de focus in ons huis meer op het buitenleven. We halen niet alleen de natuur naar binnen door middel van planten, natuurlijke tinten en de mooiste natuurlijke materialen, maar zijn als het even kan ook echt meer buiten te vinden. Onze tuinen hebben er waarschijnlijk nog nooit zo mooi uitgezien als nu.

Wil je echter het hele jaar door genieten van je buitenruimte, dan is het aan te raden om een tuinkamer te laten maken bij je huis. Een tuinkamer is namelijk een veelzijdige en stijlvolle toevoeging aan je woning waarbij je binnen- en buitenruimte naadloos met elkaar worden verbonden. In dit artikel vertellen we je graag meer over tuinkamers en waarom je er eentje zou willen bij je huis.

Waar moet je zoal aan denken bij een tuinkamer?

Een tuinkamer is een semi-overdekte of een volledig overdekte ruimte die aan je huis wordt gemaakt. Hiermee grenst de extra ruimte aan de tuin en kun je dus vanuit de tuinkamer direct de tuin in. Hoewel een tuinkamer wel iets weg heeft van een serre en van een overkapping, kunnen we het een gezonde mix van allebei noemen. Dat zit namelijk zo: een serre is vaak volledig van glas, terwijl een tuinkamer ook nog met andere materialen wordt gebouwd zoals hout en metaal.

Overkappingen zijn daarentegen vaak open aan Ć©Ć©n of meerdere kanten. Een tuinkamer kan worden uitgerust met vaste ramen of met glazen schuifdeuren; het is maar net wat je zelf mooier en prettiger vindt. Omdat er vaak veel gebruik wordt gemaakt van glas bij tuinkamers kun je de temperatuur in deze extra ruimte eenvoudig reguleren door zonwering te laten plaatsen. Met Artino Zonwering zoals lamellen of een mooi doek zit je bijvoorbeeld helemaal goed. Daarmee houd je de temperatuur in de tuinkamer op peil.

Voordelen van het laten bevestigen van een tuinkamer aan huis

Je kunt je vast wel voorstellen dat er verschillende voordelen te vinden zijn aan een tuinkamer aan huis. Denk alleen al aan de extra ruimte waar je direct van profiteert met een tuinkamer. Een aantal voordelen zijn onder andere de volgende.

Tuinkamer als verlenging van je woonruimte

Zo is een van de meest voor de hand liggende voordelen het feit dat je met een tuinkamer je leefruimte uitbreidt. Het maakt niet uit waar je de tuinkamer voor gebruikt, je hebt een extra ruimte om te ontspannen, lekker te eten of misschien te werken of te sporten. Door de opbouw van een tuinkamer heb je ook nog eens een ruimte met veel natuurlijk licht wat gezond is voor je brein.

Hele jaar door genieten van je buitenruimte

Een ander groot voordeel van een tuinkamer aan je huis is het feit dat je het hele jaar door kunt genieten van je tuin. In de zomer zit je lekker met de deuren open en geniet je van de zonnestralen en de frisse lucht, terwijl je in de winter met de deuren en ramen dicht beschut zit tegen wind en regen. Hoe heerlijk is het om zo jaar rond van je tuin te kunnen genieten? Alleen daarom vinden veel mensen de investering in een tuinkamer al waard.

Je huis wordt meer waard door tuinkamer

Logischerwijs kan het toevoegen van een tuinkamer de waarde van je huis verhogen. Je creĆ«ert immers meer leefoppervlak, wat voor de meeste potentiĆ«le kopers een flink pluspunt is. Zij zien zoā€™n ruimte immers vaak als een aantrekkelijke extra ruimte waarmee ze kunnen doen wat ze willen. Daarom is een mooi ontworpen tuinkamer een hele goede investering; voor jezelf, maar ook voor toekomstige bewoners. Wie weet wat het je uiteindelijk nog kan opleveren!

Moderne tuinkamers zijn energie-efficiƫnt

Wat je ook moet weten, is dat moderne tuinkamers vaak zo worden ontworpen dat ze energie-efficiĆ«nt zijn. Dat is enorm voordelig voor je energierekening, omdat je op deze manier minder hoeft te stoken om het binnen lekker warm te hebben. Goed geĆÆsoleerde tuinkamers helpen namelijk om de warmte in de winter binnen te houden. Daarnaast houden ze de hitte juist weer buiten op hete zomerdagen, helemaal wanneer je goede zonwering laat installeren op de tuinkamer. Dit zorgt niet alleen voor lagere energiekosten, maar ook voor een betere wereld.

Kort samengevat zijn tuinkamers een echte must voor iedere woning waar ruimte is voor een dergelijke buitenruimte. Je verlengt er direct je leefruimte mee en kunt het hele jaar door genieten van het buitenleven. Om het nog maar niet eens te hebben over het geld dat je ermee kunt besparen omdat je minder energie hoeft te verbruiken en omdat je huis meer waard wordt.