Toen duidelijk werd dat het noodzakelijk is om de uitstoot van CO2 te beperken is de pelletkachel sterk toegenomen in populariteit. Het idee achter deze kachels is, dat het een duurzame vervanger is van de Cv-ketel. Dat is in zekere zin ook het geval. Bij de Cv-ketel wordt CO2 uitgestoten die miljoenen jaren geleden onder de grond is opgeslagen als gas. Bij de verbranding van Agriselect houtpellets komt ook CO2 vrij, maar die uitstoot wordt gecompenseerd door de aanplant van nieuwe bomen. Die bomen nemen gedurende hun leven evenveel CO2 op als met de verbranding wordt uitgestoten.

Aanschaf van pellets

De brandstof voor een houtpellet kachel kan niet via een leiding naar de kachel worden gestuurd. De pellets voor de kachel moeten worden gekocht bij een bedrijf, zoals Houtpellets Midden-Nederland. Deze bedrijven bieden keus uit meerdere merken pellets. De verschillen tussen de soorten pellets hebben te maken met de brandduur, de prijs, de mate van duurzaamheid van de productie, etc. Bij pellets kopen zijn er dus best dingen waar je uit kunt kiezen. De pellets van Agriselect zijn behoorlijk populair. Dat heeft te maken met de uitstekende kwaliteit, de prijs en het feit dat het bedrijf gecertificeerd is vanwege de productie door middel van productiebossen.

Online bestellen

Een bestelling voor pellets van Agriselect is online te plaatsen. De pellets worden geleverd in zakken van 15 kilo. Dat is ruim voldoende om een pelletkachel Ć©Ć©n keer volledig te vullen. Hoe snel een zak wordt verbruikt is afhankelijk van het weer. Bij koude omstandigheden wordt er immers meer warmte van de kachel gevraagd. Ook het formaat van het gebouw dat wordt verwarmd heeft invloed op het verbruik, want een pelletkachel wordt vrijwel altijd gebruikt om een heel gebouw te verwarmen. Je kan pellets ook kopen op pallets van 1000 kilo, 65 zakken van 15 kilo.