Het aanbrengen van vloerisolatie is een uitstekende maatregel die ervoor zorgt dat je energie bespaart en meer comfort ervaart. Je hebt altijd de keuze om zelf aan de slag te gaan of om voor gemak en professionaliteit te kiezen en de werkzaamheden uit te besteden. Weet je nog niet wat het beste is, check dan hier de voordelen en nadelen van beide opties.

Vloerisolatie zelf aanbrengen: de voordelen

Het grootste voordeel van het zelf aanbrengen van vloer isolatie is natuurlijk dat je bespaart op de kosten. Het inhuren van een isolatiespecialist kost nu eenmaal geld. Een ander voordeel is dat je alle vrijheid hebt om een keuze te maken uit beschikbare isolatiematerialen. Je bent bijvoorbeeld niet aan een bepaald merk verbonden.Ā 

 

Verder kan je aan de slag gaan wanneer je wilt en de vloerisolatie, zoals bij het aanbrengen van vloer isolatieplaten op je eigen tempo realiseren. Bovendien kan je binnen een paar dagen al aan de slag. Zodra je het isolatiemateriaal hebt gekocht, kan je met de werkzaamheden starten.

Nadelen

Een nadeel van het zelf aanbrengen van vloerisolatie is dat je niet zomaar aan de slag kan gaan. Het is bijvoorbeeld belangrijk te weten wat de aandachtspunten zijn en welk isolatiemateriaal voor jouw woning het meest geschikt is. Daarnaast is een kruipruimte vaak maar smal en hangt het van de isolatiemethode af of je onder de vloer moet kruipen. Ook is het belangrijk om de vloerisolatie naadloos te werken. Doe je dat niet dan bestaat de kans dat er alsnog tocht en kou optrekt door kieren en gaten.

Vloerisolatie uitbesteden: de voordelen

Het uitbesteden van vloerisolatie heeft als voordeel dat je advies krijgt over de beste manier van het isoleren van je vloer. Het is namelijk belangrijk dat je bij de keuze voor het isolatiemateriaal met meerdere aspecten rekening houdt. Denk daarbij maar aan geschikt isolatiemateriaal voor als je een houten vloer of een betonvloer hebt. Daar zit verschil tussen. Ook de isolatiewaarde speelt een rol en een isolatiespecialist weet daar natuurlijk alles van.Ā 

 

Verder kom je eventueel in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief en kan je in aanmerking komen voor een subsidie. Bovendien worden de isolatiewerkzaamheden op een professionele manier uitgevoerd. Je bent er zelf geen tijd aan kwijt en krijgt de zekerheid dat je vloer goed geĆÆsoleerd is. Wat dat betreft zorgt een isolatiespecialist ervoor dat de vloerisolatie maximaal rendement oplevert.

Nadelen

Bij het uitbesteden van vloerisolatie zijn er uiteraard enkele nadelen. Het kost meer geld als je een vakspecialist inschakelt die je vloer komt isoleren. Je betaalt namelijk arbeidskosten die je niet kwijt bent als je alles zelf doet. Een ander nadeel is dat er prijsverschil is tussen isolatiespecialisten. Dit nadeel is echter op te heffen door meerdere offertes te ontvangen van verschillende partijen. Je hebt dan de mogelijkheid om de prijzen voor vloerisolatie met elkaar te vergelijken.Ā 

 

Verder heb je nog met het nadeel te maken dat de vloerisolatie niet morgen al te realiseren is. Je bent tijd kwijt met het vergelijken van offertes en isolatiespecialisten hebben het tegenwoordig druk. De vloerisolatie is doorgaans dan ook niet binnen een paar dagen klaar.