Het isoleren van je muren, dikkere ramen installeren of zonnepanelen op het dak. Dit zijn allemaal voorbeelden van het verduurzamen van je woning. Dit klinkt natuurlijk als een goed idee, maar het kost ook een investering. Toch is er altijd meer mogelijk dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld al wel eens aan een verduuzaamingshypotheek gedacht? Dit geeft je direct de mogelijkheid om je huis te verduurzamen. Wij geven je graag de voordelen van deze verduurzamingshypotheek.Ā 

Meer lenen dan dat je denkt

Heb je een hypotheek Groningen? Normaal mag een hypotheek niet hoger zijn dan de totale waarde van je woning. Dit is echter bij niet het geval bij lenen als je je woning wilt verduurzamen. Dan mag je namelijk 106% van de woningwaarde lenen. Dit mag je zelfs doen op een woning die waar je momenteel al een hypotheek op hebt. Vervolgens heb je ook de optie om voor een duurzame verbouwing een extra hypotheek te nemen tot 9.000 euro. Dit kan bij een NulopdeMeter-woning zelfs uitlopen tot 25.000 euro!

Bespaar op de lange termijn

Het verduurzamen van een woning kost geld. Dit is echter geen geld dat je helemaal kwijt raakt. Je vaste lasten worden namelijk drastisch verlaagd met een goede verduurzaming. In de winter hoef je namelijk minder energie te gebruiken om je woning op een juiste temperatuur te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je enorm bespaard op de energierekening. Heb je ook zonnepanelen op het dak neergelegd? Dan bespaar je natuurlijk nog meer!

Beter voor het milieu

Hetgeen dat we niet mogen vergeten, is de impact die het verduurzamen van je woning heeft op het milieu. Doordat je minder energie hoeft te gebruiken om je woning op te laten warmen, wordt er ook minder co2 uitstoot. Dit zorgt er direct voor dat het beter is voor het milieu. Zeker met de opwarming van de aarde waar we als mensen de laatste jaren mee te maken hebben, is het belangrijk dat er steeds beter wordt gekeken naar het verspillen van energie. Wil jij je huis gaan verduurzamen? Dan is er een grote kans dat je extra subsidies kunt krijgen van de overheid. Hierdoor wordt je investering nog beter en kun je wellicht nog meer verduurzamen in je woning!