Een vaatwasser kopen lijkt niet zo een groot probleem, totdat je voor het gigantische aanbod komt te staan. Wat maakt een vaatwasser nou eigenlijk goed? In dit artikel lees je alle belangrijke punten die jij moet weten voordat je een vaatwasser gaat kopen.

De prijs van de vaatwasser

Natuurlijk is de prijs van de vaatwasser belangrijk, maar laat dit niet doorslaggevend zijn. Je hebt uiteindelijk niets aan een goedkope vaatwasser die niet aan al je verwachtingen voldoet. Kies daarom liever voor een vaatwasser die wellicht iets duurder is en probeer deze te kopen met een goede vaatwasser aanbieding

Let op je nismaat

Als je een vaatwasser gaat inbouwen dan is de nismaat de belangrijkste afmeting om rekening mee te houden. Vaak is deze 60 cm breed, maar dat kan ook anders zijn. Daarnaast moet je goed op de hoogte letten, zeker bij IKEA keukens kan deze hoogte enorm verschillen per type keuken. Meet dus altijd je nis in zodat je 100% zeker weet dat je de goede vaatwasser koopt.

Er zijn veel extra functies

Vaatwasser zijn er natuurlijk om je vaat schoon te maken, maar veel vaatwasser hebben extra functies. Ontzettend handig is zijn de volgend functies.

 

  • Extra droog: De vaatwasser waar je zeolietkorrels in kan doen is erg makkelijk, deze korrels zorgen ervoor dat de vaat droog uit de vaatwasser komt.
  • Vloerprojectie: Deze functie schijnt licht op de vloer zodat je de status van de vaatwasser kan zien. Zo kan je zien of deze nog draait, maar ook hoelang het nog duurt. 
  • comfortlift: Het onderste rek is vaak erg laag en daar staan wel alle zware spullen. Heb jij moeite met bukken dan is de comfortlift een mooie uitvinding. Je kan dan het onderste rek omhoog trekken waardoor je niet meer hoeft te bukken.

 

Een stille vaatwasser

Sommige huishoudens kunnen de vaatwasser aanzetten als zij werken of in de nacht, maar dit is niet bij iedereen het geval. Zeker als je overdag de vaatwasser aan moet doen, dan is een stille vaatwasser erg prettig. Kies in dat geval voor een maximaal geluidsniveau van 43 dB.