Veel huishoudens stappen over naar inductie en daar hoort natuurlijk een nieuwe inductie kookplaat bij. Een inductie kookplaat aansluiten is iets waar stiekem meer bij komt kijken dan je denkt. Het is daarom erg voordelig om een inductie kookplaat te laten installeren door een professional. Door een vakmens uit te nodigen die een nieuwe inductie kookplaat voor je installeert, weet je namelijk sowieso zeker dat de installatie helemaal goed verloopt en dat je de inductie kookplaat meteen kan gaan gebruiken. Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom het laten installeren van een nieuwe inductie kookplaat door een professional zo voordelig is.

Een professional weet welke aansluiting nodig is

Een professional op het vlak van inductiekookplaten installeren weet namelijk precies welke aansluiting nodig is voor de inductiekookplaat. Een inductiekookplaat heeft namelijk een bepaalde aansluiting nodig, afhankelijk van de soort kookplaat en welk vermogen deze nodig heeft. Een inductieplaat met veel kookzones verbruikt doorgaans meer vermogen en heeft hierdoor weer een andere aansluiting nodig dan een kleine inductieplaat. Zo is een normale stekker genoeg voor een inductieplaat die onder de 3680 watt verbruikt, maar is het vermogen hoger, dan heb je een andere speciale stekker of aansluiting zoals 3-fasen meterkast nodig. Het voordelige aan een professional inhuren, is dat hij of zij precies weet welke aansluiting nodig is.

Ā 

De keuken kan meteen worden aangepast voor de kookplaat

Nog een reden waarom iemand inhuren om de inductieplaat te installeren voordelig is, is dat een vakmens ook je keukenblad eventueel aan kan passen om de inductiekookplaat hier te laten passen. Dan weet je ook zeker dat de inductiekookplaat meteen goed zal passen op het keukenblad en in de keuken. Wil je er dus zeker van zijn dat de inductiekookplaat goed wordt geĆÆnstalleerd, met de juiste aansluiting en passend op het keukenblad, huur dan een professional in voor de installatie van de inductiekookplaat.