Het kiezen van een nieuwe vloer is erg lastig. Elke vloersoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een nieuwe houten vloer is iets wat veel mensen tegenwoordig kiezen. Maar waarom is deze keuze zo populair? In dit artikel vertellen we de voordelen van een houten vloer.

Sfeervol

Om te beginnen wordt de houten vloer gezien als de mooiste vloersoort. Hout is een natuurproduct en creƫert hierdoor een warme sfeer aan de woning. Dit geeft de vloer dan ook een uniek karakter. Door de neutrale stijl is deze vloersoort ook in elke huisstijl te gebruiken.

Duurzaamheid

Een houten vloer is een perfecte investering voor op langer termijn. Houten vloeren zijn namelijk eenvoudig te onderhouden en gaan dus ook lang mee. Wanneer de vloer licht beschadigd is, kan je de vloer eenvoudig weer schuren en lakken, zodat de vloer weer als nieuw eruit zien. Het is dus een duurzame vloersoort.

Ook geschikt voor vloerverwarming

Veel mensen denken dat vloerverwarming niet geschikt is voor houten vloeren. Dit is tot een bepaald punt waar, echter is er ontdekt dat er genoeg houten vloeren zijn die prima gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Hierdoor is ook vloerverwarming dus geen probleem.

Onderhoud

Het onderhoud van een houten vloer is eenvoudig, mits je er regelmatig aandacht aan besteed. Stofzuigen en soms dweilen is al voldoende om een houten vloer schoon te houden. Het kost je dus weinig moeite.

Houten vloeren zijn dus vloeren die in iedere woning passen. Wil je ook mooie houten vloeren kopen? Klik hier om naar de website van Martijn de Wit te gaan. Hier vind je een groot aanbod aan kwalitatief goede vloeren.