Je speelt al tijden met het idee om je huis in de verkoop te zetten. Misschien kom je ruimte tekort of wordt het huis juist te groot. Misschien wil je wel in een andere omgeving wonen. Of je bent gewoon toe aan iets geheel nieuws. Er kunnen tal van redenen zijn waarom je overweegt om je huis te verkopen. Maar hoe kies je het juiste moment? Wanneer schakel je een makelaar in Nijkerk of omstreken in en laat je je helpen in dit verkoopproces? In dit artikel zetten we een aantal belangrijke aandachtspunten op een rij. 

Houd de huizenmarkt in de gaten 

De afgelopen jaren heerste er enorme krapte op de huizenmarkt. Veel mensen waren op zoek naar een geschikte woning en het aanbod was beperkt. Zeker in gewilde omgevingen. Hierdoor namen de vraagprijzen ook flink toe en werd er zelfs flink over elkaar heen geboden om aan een woning te komen. Dit kan voor jou als huiseigenaar natuurlijk goed te pas komen. Door de enorme hoge vraag naar woningen kan je je huis immers wellicht voor een relatief hoge prijs verkopen. Dat betekent misschien zelfs dat je extra ruimte hebt om een grotere woning terug te kopen. 

 

Als je een woning in de juiste tijd koopt en verkoopt, kan je flink wat winst maken. Daarom is het belangrijk om de huizenmarkt nauwlettend te volgen als je van plan bent om je woning binnen nu en de komende jaren te verkopen. 

Neem vrijblijvend contact op met een makelaar 

Het kan geen kwaad om alvast te onderzoeken wat het zou betekenen als je je huis nu in de verkoop zou zetten. Neem daarom eens contact op met een makelaar. Nodig deze uit bij jou thuis en laat eventueel al een ruwe schatting van de waarde en de mogelijke vraagprijs van de woning maken. Bespreek ook met de makelaar hoe hij de verkoop ziet en of hij denkt of dit de gunstigste tijd is. 

Maakt het jaargetijde uit? 

 

Maakt het uit op welk moment in het jaar je de woning te koop zet? Hierover zijn de meningen verdeeld. Wat wel duidelijk is, is dat websites als Funda gedurende de wintermaanden drukker worden bezocht. Met een grote uitschieter in de maanden november en december. Het lijkt er dus op alsof mensen in de winter vaker op zoek zijn naar een woning. Het verschil met de zomer is echter niet zo groot, dus in principe hoef je met het jaargetijde geen rekening te houden. Wel kan het verschil maken op welk moment je de fotoā€™s maakt. Bespreek dit met je makelaar.