We willen allemaal dat ons huis georganiseerd is, maar wie heeft er eigenlijk de tijd?

Je huis inrichten is een flinke klus. Het gaat gepaard met veel hard werken en toewijding. Maar er zijn manieren waarop je het jezelf gemakkelijker kunt maken en je huis netjes en georganiseerd kunt houden.

 

De eerste stap is om je ruimte op te ruimen. Gooi of doneer alles wat je niet meer nodig hebt of gebruikt. Dit zal je helpen inzien welke items te veel ruimte innemen in het huis en het kan je helpen om de dingen te beperken die op andere plaatsen in huis moeten worden opgeslagen. Als je eenmaal hebt opgeruimd, kan het handig zijn om dozen te labelen, zodat je weet wat erin zit en waar ze heen moeten als ze worden uitgepakt.

 

Begin met Ć©Ć©n kamer tegelijk door alle items erin te sorteren, weg te gooien wat niet thuishoort en al het andere netjes op de juiste plaats te ordenen als dat nodig is. Kijk ondertussen alvast naar nieuwe meubelen die werken als een nieuwe start. Denk hierbij aan een versteend houten salontafel of andere producten van Munker Interior.

 

Geef items weg of verkoop ze die je niet langer nodig heeft

 

Ben je niet Ć©Ć©n van die mensen die graag hun huis opruimen. En besteed je je tijd liever aan andere dingen en wacht tot de rotzooi zo erg is dat je er iets aan moet doen. Vaak is het tijdsdruk dat ervoor zorgt dat mensen hun huis niet meer organiseren, denk hierbij een studeren of een druk baan.

 

Een goede manier om dit aan te pakken is om Ć©Ć©n keer in de maand items te verkopen of weg te geven. Begin met het bekijken naar alle kleren die niet meer passen of die niet meer in de mode zijn. Deze kun je voor een paar euro op Facebook Marketplace verkopen.Ā 

 

Als je tijdens het opruimen andere spullen tegenkomt zoals oude laptops of mobiele telefoons. Dn kun je deze items gemakkelijk op Marktplaats zetten. De volgende stap is het doorbladeren van de boekenplank en het opzij leggen van boeken die niet langer relevant of interessant voor je zijn.

 

Maak je huis van boven naar beneden schoon en begin met organiseren!

 

Het is een goed idee om te beginnen met de bovenkant van je huis en naar beneden te werken. Je kunt beginnen met alles op te rapen dat op de vloer ligt, en dan verder gaan met ramen, meubels, tapijten enzovoort.

 

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, moet je eerst proberen om de keuken schoon te maken. De keuken is een van de belangrijkste kamers in een huis, omdat hier al het voedsel wordt bereid en wordt gegeten. Je moet je keuken grondig schoonmaken voordat je naar de andere kamers in het huis gaat.