De slaapkamer is een plek waar je een rustige ontspannen sfeer wil creëren. Dit heeft een positief effect op een goede nachtrust. Ook planten kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Het natuurlijke groen en het zuurstof, dat ze afgeven passen perfect bij de rustige inrichting van de slaapkamer. Maar welke planten zijn uitermate geschikt voor in de slaapkamer? We geven je hieronder graag wat plantentips.

Vrouwentong of Sansevieria

Een hele bekende plant die het zeer goed doet in de slaapkamer is de sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd. Deze plant vindt het helemaal niet erg om op een donkere plaats te staan. Ook op een plek met weinig zonlicht groeit de sansevieria. Bovendien heeft deze vrouwentong helemaal niet zoveel verzorging nodig. Ook als je een keer vergeet water te geven is dat helemaal geen probleem.

Een muntplant

Als je graag een plant in de slaapkamer wil, die je ook nog eens voorziet van een lekkere geur? Dan is een muntplant, wellicht een optie. Een muntplant verspreid een heerlijke fris ruikende geur Ook deze plant heeft niet veel verzorging nodig en doet het prima op een plek met weinig licht.

Een Cactus

Bij de inrichting van de slaapkamer heb je vast nog wel een plekje over, waar je een cactus neer kan zetten. Ook dit is een plant waar je weinig aan hoeft te doen. Overigens kan een cactus ook rustig op een plaats staan in het volle zonlicht. Maar op een plek waar, het wat donkerder is doet een cactus het ook goed. Kan ook echt wel een tijdje zonder water (mocht je een keer vergeten water te geven).

Een kamerpalm

Heb je een ruime slaapkamer met ook nog eens een plafond dat vrij hoog is? Dan heb je genoeg ruimte voor een grote kamerpalm. Daarmee maak je van je slaapkamer een echte groene oase. Een donkere standplaats, is voor een kamerpalm geen enkel probleem. Hij groeit rustig door. Verder vraagt deze grote groene plant weinig aandacht. Met enige regelmaat water geven en misschien af en toe een beetje extra plantenvoeding om de groei te bevorderen. Een prachtige grote plant om bijvoorbeeld die ene lege hoek op de slaapkamer mooi op te vullen.