Als je een huis koopt, komt er veel op je af. Er zijn allerlei dingen die je moet regelen, ook dingen waar je misschien nog nooit over hebt nagedacht, zoals verzekeringen. Zodra je de koopakte bij de notaris tekent, moet je huis verzekerd zijn. In dit artikel vertellen we je over de verschillende verzekeringen van allianzdirect.nl die je nodig hebt als je een huis koopt. Meer weten? Blijf dan lezen tot het einde!

Opstalverzekering

De eerste verzekering koophuis die je nodig hebt, is de opstalverzekering (of woonhuisverzekering). Deze verzekering dekt schade aan je huis door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. Als je een hypotheek hebt, is deze verzekering zelfs verplicht. Je moet de opstalverzekering regelen op de dag dat je je huis krijgt. Deze verzekering biedt niet alleen dekking voor je huis, maar aan alles wat vastzit aan je woning. Denk hierbij aan schuttingen, schuren, zonnepanelen, leidingen en sanitair. Je kunt zelfs het glas apart meeverzekeren.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is niet verplicht, maar met deze verzekering worden al je spullen in huis gedekt, zolang ze niet vastzitten aan het huis zelf. Dit omvat meubels, kleding, apparaten, gordijnen, en zelfs dingen als fietsen en zonwering. Vaak zijn kostbare bezittingen tot een bepaald bedrag gedekt, maar je moet weten dat voertuigen zoals auto’s en caravans niet onder deze verzekering vallen. Daarnaast wordt schade door aardbevingen, atoomkernreacties, overstromingen of oorlogen meestal niet vergoed door zowel de opstal- als de inboedelverzekering.

Overlijdensrisicoverzekering

Wanneer je je huis hebt gekocht met een Nationale Hypotheek Garantie, is het slim en soms zelfs verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Deze verzekering is belangrijk voor het geval jij of je partner overlijdt. Je wordt hierbij gedekt zodat je nabestaande niet in financiƫle problemen komen. Zij kunnen een bedrag krijgen waarmee ze de hypotheek kunnen aflossen.

Rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering is heel handig als je juridische problemen hebt, zoals ruzie met de buren of gedoe met aannemers tijdens een verbouwing. Deze verzekering zorgt ervoor dat je juridisch advies en hulp kunt krijgen.

Woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering is een goede optie. Met deze verzekering kun je je hypotheek betalen als jij of je partner je baan verliest. Met de woonlastenverzekering krijg je elke maand een uitkering om je inkomen aan te vullen, zodat je in je huis kunt blijven wonen, ook als het financieel even minder gaat. Wanneer je een huis koopt, is het slim om verschillende verzekeringen af te sluiten om je financiƫn en investering te beschermen. Deze verzekeringen geven je een veilig gevoel en zorgen ervoor dat je met vertrouwen in je nieuwe huis kunt gaan wonen.

 

https://www.allianzdirect.nl