Soms lijkt een knusse en gezellige slaapkamer niet zo belangrijk, maar als je er langer over nadenkt is dit het natuurlijk wel. Het is namelijk de plek waar dagelijks de meeste tijd doorbrengen. We beginnen en eindigen de dag vaak in onze slaapkamer. Dan is het lekker om s’ochtends direct in een inspirerende omgeving wakker te worden en s’avonds in je ideale slaapkamer weer in slaap te vallen.

Wij helpen je dan ook graag bij het inrichten van je slaapkamer. Daarom vind je hieronder 7 slaapkamer ideeen en een hoop inspiratie foto’s voor je ideale slaapkamer. Je vind hieronder tips over het gebruik van licht, behang en de nieuwste trendkleuren.

1. Behang in de slaapkamer

Het gebruik van behang wordt vaak als ouderwets ervaren en veel werk. Maar er zijn tegenwoordig zoveel nieuwe trendy behangetjes dat we je het gebruik van een behang in de slaapkamer zeker kunnen aanraden. Vooral het gebruik van een “mural” ofwel grote afbeelding op één wand geeft direct een extra dimensie aan je slaapkamer.

2. Lampen in de slaapkamer

Wist je dat lampen er niet alleen zijn om je slaapkamer te verlichten of vertellen we je nu iets nieuws? Lampen doen het tegenwoordig ook goed als eyecatcher en geven bij juist gebruik ook nog eens een hoop extra sfeer in je slaapkamer.

3. Less is more!

De minimalistische leefstijl is hot! Meer is minder is dan het nieuwe woonadvies. Je kunt het op alles toepassen, een ongestucte muur, een matras op de grond of fotolijsten die niet opgehangen worden maar gewoon neergezet. Wij zijn fan van deze stijl, wat denk jij?

4. Gebruik de juiste kleuren

Door te spelen kun je zoveel verschillende doelen bereiken. Zo is een witte slaapkamer heerlijk rustgevend en kun je met trendkleuren zoals blauw, roze en geel je slaapkamer wat meer tot leven brengen. Houd daarbij wel rekening met hoeveel licht er je slaapkamer binnenkomt en van welke kant het licht je slaapkamer binnendringt. Licht van het zuiden heeft namelijk een totaal ander effect op de gekozen kleur dan licht uit het noorden.

Wij zijn vooral fan van de combinatie van wit met trendkleuren. Op deze manier hoef je jouw slaapkamer ook niet elk jaar helemaal te veranderen. Alleen de accessoires, zoals een heerlijke sprei of fotolijstje, aanpassen in de nieuwste hippe kleur is dan vaak al voldoende.

5. Hangend bed.. of nachtkastje

Vaak zijn lampen, fotolijstjes en spiegels de enige hangende onderdelen in ons interieur. Dit hoeft echter niet altijd meer. Met onderstaande afbeeldingen willen we jouw creativiteit weer tot leven brengen en laten zien dat ook een bed of nachtkastje kan hangen. Of het praktisch gezien helemaal verantwoord is laten we even achterwege, maar het ziet er in ieder geval ontzettend gaaf uit, toch?!

6. Planten in de slaapkamer

Het klinkt wellicht wat gek, maar planten in je slaapkamer mogen in 2018 volgens de nieuwste woontrends niet meer ontbreken. En als je naar onderstaande afbeeldingen kijkt weet je precies waarom. Zoals je ziet voegen planten meer toe in je slaapkamer dan alleen maar zuurstof.

7. Een beetje van jezelf!

Natuurlijk is het volgen van de nieuwste woontrends ontzettend leuk en interessant. Maar jouw slaapkamer is een van de meest intieme ruimtes die er zijn. Het is de plek waar jij je op je gemak moet voelen, een plek waar je jezelf moet kunnen zijn en heerlijk tot rust kan komen. Daarom is onze laatste tip: Laat je hart spreken, en combineer onze wooninspiratie met een beetje van jezelf. Veel succes met het inrichten van je slaapkamer. Heb je verder vragen of opmerkingen laat dan even een reactie achter of stuur een mailtje via ons contactformulier. Wij helpen je graag op weg!

[fts_pinterest type=pins_from_user pinterest_name=wonderewoon pins_count=50]