Bij het inrichten van je woning kan het soms lastig zijn om de balans te vinden tussen het creëren van een harmonisch geheel dat ook weer niet te saai wordt. De perfecte oplossing hiervoor is het neerzetten van een centerpiece. Hiervoor zet je één iets groter decoratief element neer op een prominente plek en hou je de rest van de versiering rustig. In deze blog lees je enkele voorbeelden van hoe je zo’n centerpiece in jouw woning kan verwerken. 

Lamp

Iedere kamer heeft verlichting nodig, dus lampen zijn de uitgelezen kandidaat om een centerpiece te vormen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, maar vooral grote, opvallende lampen doen het erg goed als centerpiece. Een extravagante kroonluchter kan bijvoorbeeld dienen als ware eye-catcher. Maar ook een opvallende staande lamp, bijvoorbeeld met een lampenkap met gek printje doet het altijd goed!

Plant

Ook voor planten geldt dat ze beschikbaar zijn in allerlei soorten en maten en dat de grote exemplaren erg geschikt zijn als centerpiece. De urban jungle is namelijk helemaal terug van weggeweest! Je kan bijvoorbeeld de elegante monstera deliciosa neerzetten. Wanneer je echter voor een tropische vibe wil gaan, is een palm of een cactus erg geschikt. Deze zijn ook nog eens heel gebruiksvriendelijk en dus zelfs geschikt voor degenen die de makkelijkste planten dood kunnen laten gaan. 

Foto op hout

Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om één van je muren als eyecatcher in te zetten. In dat geval kan je bijvoorbeeld een foto op hout laten afdrukken. Kies bijvoorbeeld een foto die genomen is op vakantie, een fotoshoot met het gezin of een foto van een ander belangrijk moment. Zo zal je elke keer dat je ernaar kijkt weer worden herinnerd aan dat ene speciale moment met die geweldige mensen. Wil je graag een foto op hout afdrukken? Bij Topfotobehang kan dit super gemakkelijk en heb je je foto super snel in huis!