Om helemaal tot rust te komen hoef je niet per se het huis uit. Ook thuis kun je ontspannen door bijvoorbeeld een spa dagje in te plannen. In dit artikel lees je hoe je thuis een spa dagje inplant.

Gezichtsmasker en haarmasker

Een gezichtsmasker en haarmasker zorgt voor intensieve verzorging van je gezicht en haar. Was je gezicht en haar eerst goed van tevoren. Voor het aanbrengen van een gezichtsmasker moet je jouw gezicht ook scrubben. Zo gaan de poriƫn open, waardoor je huid het gezichtsmasker beter kan opnemen. Terwijl het gezichts- en haarmasker zijn werking doet, kan je gaan liggen op de bank of in bad. Een oogmasker of koude komkommerschijfjes op je ogen zorgt voor een extra relaxt gevoel.

Neem een bad

In een bad kan je heerlijk ontspannen. Gebruik extra luxe badproducten, zoals een bruisbal of speciale badolie. Door de badolie is je huid extra zacht na het badderen. Tijdens het badderen kun je een boek lezen, een serie kijken of helemaal niets doen! Heb je geen bad, maar wil je heel graag in bad? Dan kan je inklapbaar bad kopen. Ook met een douchebeurt kun je ontspannen. Door een stoom tablet komt er een heerlijke geur vrij tijdens het douchen. Na het bad of de douchebeurt smeer je je in met een bodylotion of -olie. Breng ook gezichtscrĆØme aan op je gezicht. Trek daarna een badjas of huispak aan om extra lang te genieten van het ontspannen gevoel.

Leg je telefoon weg

Om echt te kunnen ontspannen is het belangrijk dat je zo min mogelijk prikkels binnenkrijgt. Een van de grote bronnen van prikkels is je telefoon. Leg deze daarom weg en zet je telefoon eventueel uit. Zo kan je even helemaal in het nu leven. Heb je kinderen? Zorg dan dat je partner of iemand anders even kan letten op je kinderen.Ā 

Extra luxe

Wil je vaker een luxe spa dagje? Dan kan je overwegen een sauna en/of zwembad aan te schaffen. Zo hoef je nooit meer het huis uit om tot rust te komen. Houd er wel rekening mee dat je meer kosten kwijt bent dan alleen de kosten van de aanschaf van een sauna en/of zwembad. Als je een sauna hebt ben je onder meer kosten kwijt aan sauna accessoires en saunaproducten. Als je een zwembad aanschaft ben je onder andere kosten kwijt aan de warmtepomp zwembad, schoonmaakmiddelen en/of een zwembadrobot. Voor beide ben je geld kwijt aan het onderhoud.

 

Vaak vergeten mensen om een dagje te ontspannen. Door een vast moment per periode in te plannen weet je zeker dat je het niet vergeet!