Wanneer je vaak bij bekenden langs gaat en de tuin daar ziet, wil je natuurlijk niet dat die van jou daar sprekend op lijkt. Je wilt dan een plek buiten te creëren die ongeëvenaard is op andere plaatsen, met bijvoorbeeld de juiste verlichting in de tuin kun je al een eind komen. 

 

De mooiste buitenverlichting voor iedere tuin 

De verlichting bepaalt hoe de tuin eruit komt te zien nadat het donker is geworden. Er is tegenwoordig al zo veel meer mogelijk dan enkel een paar lampjes, die ervoor moeten zorgen dat je kunt zien waar je loopt of wat je aan het doen bent. Lampen komen in allerlei soorten en maten en zijn zelfs aanpasbaar in kleur. Het is mogelijk om een compleet verlichte muur te hebben of een wat subtielere lichtbron zoals spotjes in de grond. Verlichting is vaak ook erg functioneel, traptreden en opstapjes kunnen bijvoorbeeld verlicht worden.  De gehele looproute op jouw terrein verlichten is iets dat zelden geheel gedaan wordt en daarom echt iets om op in te zetten bij het ontwerpen van een originele tuin.

 

Je eigen creaties gebruiken 

Wanneer je zelf een onderdeel van de tuin maakt, weet je zeker dat je nergens een exact zelfde meubel, schutting of overkapping tegenkomt. Dit vereist natuurlijk wel wat werk. Gelukkig kan het ook volstaan om de onderdelen van de tuin gedeeltelijk te personaliseren. Je kiest er dan bijvoorbeeld voor om een loungeset te kopen en deze vervolgens te voorzien van verlichting. Verlichting is de manier bij uitstek om iets unieks te maken. Natuurlijk helpt schilderen in een andere kleur dan de originele tint ook, maar dit is ondertussen best wel afgezaagd in vergelijking met de optie tot het gebruik van lampen. 

 

Maak gebruik van afwisselende begroeiing 

Planten maken iedere tuin altijd een stuk aangenamer. Ze komen in verschillende formaten en kleuren. Je hebt de optie om te gaan voor een groot aantal verschillende stijlen, door te kiezen voor bepaalde begroeiing. Je hebt namelijk de mogelijkheid om alleen planten uit een bepaald gebied te nemen, waardoor je jezelf daar ook echt waant. Je kan bijvoorbeeld een Hollands tulpenveld creëren of het geheel meer oosters doen lijken met bomen en struiken uit die regio. Soms kan het ook helpen om verlichting te richten op een bepaalde plant, zodat deze bij maneschijn het hoogtepunt van de tuin wordt.   

 

De meest passende verlichting vinden

Er zijn dus verschillende soorten lampen die gebruikt kunnen worden om een bepaald onderdeel van de tuin uit te lichten. Zie hier een overzicht van alle verlichting die in de tuin gebruikt kan worden. Unieke lampen maken immers een unieke tuin.