Verlang je alweer naar de volgende vakantie? Maar moet je nog een tijdje wachten op je volgende vakantie? Dan is er een oplossing! Ook thuis kun je namelijk het vakantiegevoel krijgen. Hoe doe je dat? Dat lees je in dit artikel.

Schaf wellness spullen aan

Veel mensen krijgen een vakantiegevoel door de spa. Ook vanuit huis kun je een spa dagje ervaren. Als je een bad hebt kun je met extra luxe producten jezelf verwennen, zoals een dure bruisbal of badolie. Verwen jezelf met een gezichtsmasker en een haarmasker. Daarna smeer je jezelf in met bodylotion of badolie. Wil je nog meer luxe? Dan kan je overwegen om een jacuzzi 2 personen aan te schaffen. Heb je een grotere tuin en vaak gasten? Dan kan je ook kiezen voor een grotere jacuzzi. Deze is wel iets duurder. Je kunt ook een sauna kopen. Beide producten zorgen ervoor dat je thuis helemaal tot rust kunt komen. Een sauna heeft ook een ander voordeel. Het is namelijk erg goed voor je gezondheid en je spieren. Door na het sporten in de sauna te gaan kan het herstel van je spieren worden bevorderd. Hierdoor is het ideaal als je veel sport.

Inrichting van je tuin

Als je een tuin hebt kan je je tuin inrichten in vakantiesfeer. Eerst kies je een thema waarin je je tuin wilt inrichten. Een zomers thema is bijvoorbeeld Bali, Ibiza of Hawaii. Kies een thema wat bij jou het meest het vakantiegevoel oproept. Naast het vaststellen van een thema moet je ook een budget vaststellen. Zo weet je hoeveel je maximaal kunt uitgeven. Daarna begin je met het maken van een moodboard. Hierin maak je een beeld van hoe je wilt dat je tuin eruit ziet. Wil je bijvoorbeeld een klein zwembad, terras, parasols en/of ligbedden? Dit leg je allemaal vast in je moodboard. Als je eenmaal je moodboard afhebt kan je beginnen met de inkopen doen. Als je grote veranderingen wilt doen in je tuin moet je een aannemer inhuren. Heb je momenteel tegels in je tuin? Dan zorgt het vervangen van de tegels door gras niet alleen voor een vakantiegevoel, maar het is bovendien ook duurzamer.

Leg ook je telefoon weg als je het vakantiegevoel wilt krijgen. Zo kan je helemaal zijn in het hier en nu. Je telefoon zorgt namelijk voor prikkels, die ervoor zorgen dat je paraat blijft. Door je telefoon weg te leggen kan je echt ontspannen.