Armbreien – hoe doe je dat?

Je kent ze vast wel, die super cosy XXL wollen dekens. Niet gebreid met breinaalden. Nee. Met je armen. Ook wel armbreien genoemd. Super leuk, makkelijk en snel een eigen XXL wollen deken maken? Wij leggen je van A tot Z uit wat je nodig hebt en hoe het werkt. Zodat ook jij binnenkort heerlijk kunt genieten van je eigen gebreide sprei.

Welke wol heb je nodig?

Voor het armbreien, ook wel arm knitting genoemd, kan je het beste kiezen voor Merino lont wol. Merino wol is over het algemeen zachter dan normale wol. De normale wol kan gaan kriebelen en dat wil je natuurlijk voorkomen bij jouw deken.  Daarnaast weet je zeker dat je met deze dikke wol, een heerlijke deken kunt maken. Waar je samen met je partner van kunt gaan genieten.

Waar kan ik de wol het best kopen?

We hebben even rondgesnuffeld op het internet en navraag gedaan bij de echte liefhebbers. Meervilt.nl heeft een super mooie selectie van zowel geverfde als ongeverfde (natuurlijke) bollen wol. De kwaliteit is goed en ze leveren vlot.

 

Hoeveel wol heb je nodig?

Welke materialen en hoeveel wol je nodig hebt is afhankelijk van de grote van jouw deken en de dikte van de wol. Voor het maken van een XXL wollen plaid van ongeveer 1.50 m x 1.20 m heb je, volgens Meervilt.nl ongeveer 3 kilo wol nodig.

 

HOW TO armbreien?

Armbreien is niet moeilijk, maar dan moet je wel even weten hoe het moet. In eerste instantie wilden wij een mooi stappenplan voor jullie maken aan de hand van een aantal foto’s. Maar volgens ons is een mooie video een stuk handiger. Die kun je natuurlijk zelf maken, maar waarom zou je het zelf doen als er al een mooie how to video online staat. Anna van Made up Style heeft een video gemaakt waarin ze stap voor stap laat zien hoe het armbeiden in zijn werk gaat.

 

Deel je eindresultaat!

Eigenlijk staat een XXL wollen deken overal erg mooi. Op de bank in de woonkamer of over het bed in je slaapkamer, het maakt niet uit! Wij vinden het leuk. Ben jij net zo enthousiast als ons en heb je een mooi kleed, sprei of deken gemaakt? Deel deze dan met ons. Daar worden wij blij van!

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk: