Op zoek naar een speciale of unieke klok?

Klokken hebben lange tijd geleden onder hun wat suffe imago. Je moest een beetje koekoek zijn om nog een klok in huis te hebben. Het getik, het slaan en het robuuste uiterlijk van veel klokken, we zaten er niet op te wachten. Een klokje om onze pols was meer dan genoeg. Maar bijzondere klokken zijn inmiddels supertof voor je huis of werkplek. Wil je nu bij de tijd zijn, dan heb je een klok in huis. Stil, elegant, stoer, duurzaam, you name it!

#1: Terug in de tijd: wie durft?

Klokken hebben een lang verleden. Een beetje terugkijken kan geen kwaad. En zeker niet als we het hebben over de klokken uit de sixties. In allerlei kleuren, vormen verkrijgbaar trekt een klokje uit de sixties ongetwijfeld de aandacht. Vaak op een voetje voor op je dressoir of bureau in plaats van aan de wand. Op naar de kringloop voor een mooi vintage exemplaar. Of vind een mooi retro model, een oud exemplaar in een nieuw jasje. De meest bijzondere klokken, vintage of retro, vind je vanuit je luie stoel op internet.

vintage-retro-klok
Wat ontbreekt er op bovenstaande foto? Juist, een unieke klok!

#2: Koekoek, jaja

Terug in het heden met daarentegen een flinke knipoog naar het verleden; de koekoeksklok nieuwe stijl. Daarin is zoveel mogelijk dat we het niet bij een exemplaar kunnen laten. Allereerst de ouderwetse koekoeksklok in een nieuw jasje, compleet met huisje, gewichten, slinger en jawel, de koekoek! Misschien moet je eerst even bedenken hoe gehorig je huis is als je buren hebt. Maar woon je vrijstaand, go all the way! Over the top, maar wat een nostalgie met een bijzondere klok als deze. Onthoud voor Google: koekoeksklok nieuwe stijl. Er gaat een wereld voor je open.

Bekijk een van onze bijzondere klokken.

Echt op zoek naar een unieke wandklok? Neem dan gerust een kijkje in onze wonderewoonwinkel. Onze creatieve makers maken niet alleen prachtige designs, maar de producten hebben ook allemaal een eigen verhaal. Ontdek het zelf.

#3: Bijzondere klokken met of zonder geluid

Heb je nog geen klokkentik, dan krijg je die nu wel. We blijven nog even in het model koekoeksklok maar dan zonder gewichten en slinger, maar met vogeltje. De Lemnos Birdhouse van Koekoeksklokonline. Deze klok kan als tafelklok en wandklok gebruikt worden. Ondersteund met een echo en een stromende rivier op de achtergrond is ook het geluid van de koekoek aangepast aan de wensen van deze tijd. Bovendien zorgt een lichtsensor ervoor dat de koekoek stil blijft als het donker is. Wat wil je nog meer?

#4: Je hebt de klok horen luiden…

Een klok moeten natuurlijk wel passen bij je woonstijl. We snappen heel goed dat je geen rode klok wilt in je woonkamer met groene accenten. Daarom zochten we voor je uit hoe je een bijzondere klok kunt ontwerpen. Je kende de Kloq van designer Arjan Ros nog niet? De vorm van deze klok doet je direct terugdenken aan vroeger. De kleur van de klok, de wijzers en de slinger bepaal je zelf. Op kloq.nl kun je alle mogelijke combinaties uitproberen waardoor het resultaat altijd tot zijn recht komt in jouw interieur.

#5: Bijzonder bubbelig

Je vergeet de tijd als je eindelijk in een warm bad ligt. Tot aan je neus in het schuim overdenk je je dag en flitst de afwas door je hoofd. Ook zo’n bubbelige bezigheid. Die bubbels zie je terug in de wel heel bijzondere Bubble Clock van Jorine Oosterhoff, bekend om haar prachtige creaties van keramiek. ‘Zeepbellen’ zakken langs de klok omlaag voor ze uiteen spatten en verdwijnen. De Bubble klok is verkrijgbaar in wit, blauw en groen en vervaardigd uit keramiek met een mooie matte afwerking. Een pareltje in deze categorie bijzondere klokken.

#6: De tand des tijds

Als fervent Instagrammer volg ik al lange tijd BrokenFacesClocks. De klokken van maker Ruben Koerhuis zijn handgemaakt van gerecycled metaal. De verroeste klokken ogen doorleefd, industrieel en stoer. Er zijn zowel wandklokken als staande modellen. Het moge duidelijk zijn dat deze klokken met veel liefde en aandacht worden gemaakt. Hoe mooi is het dat de tijd je wordt getoond door zichtbare vergankelijkheid?

 

#7: Bijzondere klokken uitblinkend door eenvoud

Ook bijzondere klokken hebben uiteindelijk als belangrijkste doel de tijd duidelijk aan te geven. Bovendien kan een eenvoudige klok in een afwijkende uitvoering ook heel speciaal zijn. Bijzonder door eenvoud, dat kan natuurlijk ook! En te laat zul je niet komen, tenzij je je bril niet op hebt!

Bron: Dezaakdesign.nl

#8: Zoals het klokje thuis tikt

Natuurlijk heb je wel een heel speciale klok als je hem zelf maakt. Er zijn legio ideeën te vinden op Pinterest. De DIY (Do It Yourself) klok is niet nieuw maar altijd uniek! Zonder uurwerkje kom je nergens maar voor de rest kun je alles gebruiken wat voorhanden is om je eigen klok te maken. Een wandklok ligt dan wat meer voor de hand dan een staand exemplaar maar uniek en eigen zal hij zeker zijn. Ruim je tafel leeg, start Pinterest op je tablet en creëer je eigen klok. En weet: zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Zeker als je het zelf gemaakt hebt!

Heb je een bijzondere klok gekozen?

Kom je nooit meer te laat nu je eindelijk een bijzondere klok gekocht hebt? Ben je zo enthousiast geworden dat de hele wereld het mag weten? Deel het resultaat van je aankoop of DIY door ons te taggen op Instagram of laat je reactie hieronder achter!

SUSANNE

Susanne | 40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram

SUSANNE

Susanne | 40-ish jaar | XXL Cross Stitcher | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Durft met kleur | Woordenknutselaar | Creatieveling in hart en nieren | Susanne op Instagram