Als amateur trendwatcher is het altijd leuk om te kijken hoe onze interieurs veranderen. Zo kan jarenlang de ene stijl helemaal hot zijn, zo kan het ineens omslaan. Ik merk voornamelijk het laatste jaar dat er een nieuwe stijl in opmars is: de eclectische bohemien stijl. Een tijdje terug schreef ik over de urban jungle stijl, welke ook in Nederland steeds meer zichtbaar begon te worden. De eclectische bohemien stijl heeft raakvlakken met deze stijl, maar is toch op een paar vlakken anders. In deze blogpost kun je lezen wat deze stijl inhoudt en hoe je deze stijl met kleine ingrepen bij jou thuis kunt implementeren.

De eclectische bohemien stijl en de urban jungle stijl

De eclectische bohemien stijl, of boho for short, heeft invloeden van overal over de wereld. Toch is op te merken dat de stijl voornamelijk haar roots in Californië heeft liggen. De boho stijl en urban jungle stijl gaan vaak samen, maar hebben beiden een andere focus. Waar urban jungle vooral gaat om (heel) veel planten, hoeft dit niet per se voor de boho stijl. Wel hebben ze als overeenkomst dat ze een voorliefde voor natuurlijke materialen laten zien. De boho stijl is in veel verschijningsvormen terug te zien, vandaar dat de prefix eclectisch vaak wordt gekoppeld aan deze stijl.

Wat is de boho stijl?

Denk hippies, denk tweedehands, denk comfort: met deze termen heb je de kern van deze stijl te pakken. Belangrijke elementen voor deze stijl is het gebruik van rotan, zachte kleden, Oriëntaalse invloeden, hout, katoen en wol. Het kleurenpalet kan alle kanten op, echter de boho stijl pur sang zal voornamelijk gebruik maken van wit, crème en pasteltinten. Perfect passend bij deze stijl zijn dromenvangers, wandkleden, koperen accenten en een mix aan houtsoorten. Veel sierkussens en aaibare materialen zorgen voor een hoog comfort gehalte waardoor je met deze stijl echt je eigen paradijsje kunt neerzetten.

Bron: twuss.com

Invloeden vanuit andere interieurstijlen

De boho stijl is een samenraapsel van veel andere interieurstijlen, maar kent toch een sterk eigen karakter. Exposed brick vanuit de industriële stijl wordt ook hier toegepast, maar dan in witgeverfde verschijningsvorm. Midcentury modern komt ook terug in deze stijl, maar dan gecombineerd met minder rechtlijnige items. Het witte en serene van de Scandinavische stijl komt ook terug, maar dan met meer focus op decoratie en donkerdere houttinten. Het mooie is dat je alles wat je mooi vindt, mag toepassen in deze stijl. Juist die interessante mix zorgt voor de relaxte vibe van deze interieurstijl.

De boho interieurstijl bij jou thuis neerzetten

Met kleine ingrepen kun je altijd een groot effect bereiken. Als jij verliefd geworden bent op deze stijl, kun je met een paar veranderingen in jouw interieur gelijk ook een nieuwe sfeer neerzetten. De focus zou ik leggen op een mooi, zacht kleed in wit met een zwart of gekleurd patroon. Accessoires gemaakt van bamboe, rotan of hout maken ook een groot verschil. Één van de herkenningspunten van de boho stijl zijn rieten mandjes als wanddecoratie. Deze zijn gemakkelijk te vinden bij een kringloop bij jou in de buurt, en hebben al snel een groot effect. Het toevoegen van gehaakte en geknoopte kussens met franje is ook een gemakkelijke ingreep. Daarnaast is het van belang om heftige kleuren in het interieur te vervangen door rustigere tinten. En een plantje hier en daar kan zeker geen kwaad.

Maak de eclectische boho stijl je eigen

De boho stijl is een stijl die veel ruimte voor persoonlijkheid geeft. Maak daar ook gebruik van! De stijl wordt helemaal eigen als je je eigen spullen er een plekje in geeft. Het oude dressoir van oma, de leuke beeldjes die je op de vlooienmarkt hebt gekocht: ze komen allemaal tot hun recht in deze interieurstijl. Houd jij heel erg van portretten aan de muur? Gecombineerd met een witte of houten lijst past dit helemaal in deze stijl. Ben jij een liefhebber van design stoelen? Combineer ze met een rustieke houten tafel en witte accenten en jouw interieur is helemaal ‘boho ready’. Ga jij met deze interieurstijl aan de slag? Hebben wij jou geïnspireerd? Laat het ons weten in de comments! We vinden het leuk om van je te horen. 

Karst

Karst

26 jaar | styling op de m2 held | TOP Blogger Wonderewoonwereld.nl | Vintage | Luxe | Thrifted | Woordkoning | Karst op Instagram

Heb je zin om meer te lezen? Dan is dit iets voor jou!

Maak jouw eigen wanddecoratie met hexagon fototegels

Maak jouw eigen wanddecoratie met hexagon fototegels

Uniek, tijdloos en super stijlvol: hexagon fototegels! Ben je op zoek naar (nieuwe) decoratie voor aan de wand en muren? Lees dan snel verder over het aanbod van Modulari. Prachtig, duurzaam en van de hoogste kwaliteit. De hexagon en jouw innerlijke designer! Een...

Lees meer

Brandbook als basis voor je nieuwe website

Brandbook als basis voor je nieuwe website Wil je een professioneel en op maat gemaakt brandbook laten maken? Zoek niet verder! Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van unieke brandbooks die de essentie en...

Lees meer